Sfaturi culinare

#scortisoara #supa #condimente neobisnuite #condimente supa

Scortisoara in supa? 6 condimente neobisnuite cu care sa-ti personalizezi supele

Indiferent ca prepari supe de legume sau cu carne, nu te limita doar la sare si piper pentru a le aromatiza. Ofera-le un gust nou, autentic si imbietor, cu ajutorul a sase mirodenii interesante, pe care nu te-ai fi gandit niciodata sa le pui in astfel de preparate!

1. Scortisoara

Te-ai gandit vreodata ca vei pune scortisoara laolalta cu alte ingrediente necesare pentru o supa delicioasa de legume? Probabil ca nu, insa aceasta mirodenie dulce si parfumata se potriveste de minune cu supele de rosii, in special cu Minestrone (supa italieneasca).

2. Busuioc

Busuiocul este grozav in supele de rosii, oferind nu doar un parfum placut, ci si o aroma care imbata toate simturile. Incearca busuiocul in supele de legume, alaturi de oregano, si vei observa ca vor avea un alt gust, mai placut, mai aromat si mult mai interesant.

3. Rozmarin

Rozmarinul este unul dintre condimentele "dure", care se potriveste in mancaruri indraznete, picante si pretentioase. Niciodata nu te-ai fi gandit sa condimentezi simpla supa cu o astfel de mirodenie, insa expertii in bucatarie il gasesc ca fiind extrem de atragator in supele de pasare, in special de gaina.

4. Ghimbir

Abia ce te-ai obisnuit cu ideea ca poti pune "autoritarul" ghimbir in deserturi sau bauturi calde dulci, ca afli, mai nou, ca acest condiment puternic poate fi folosit si in supele calde si aromate cu care te incalzesti in zilele reci ale iernii. Potrivit specialistilor, ghimbirul poate fi adaugat, in cantitati mici, in orice tip de supa, indiferent ca este de legume sau de carne.

5. Turmeric

Cunoscut si sub numele de curcuma, turmericul ofera o nota senzuala si orientala supelor pe care le gatesti. Este nemaipomenit in supele de legume si in special in supe creme, cum este cea de linte. Orice tip de supa gatita in stil oriental poate fi asezonata cu acest condiment pretentios, care ofera o doza puternica de rafinament banalelor supe.

6. Paprika sau pudra de chili

Mancarurile picante nu se rezuma doar la curry, paste sau fripturi. Supele pot deveni o "sursa de inspiratie" nemaipomenita pentru paprika sau pudra de chili, iar chinezii au demonstrat foarte bine acest lucru. Exista numeroase supe picante in meniul lor, dar noi iti recomandam sa incerci acest condiment in supele pe baza de rosii.

Sursa foto: bijouxs.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului