INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Sfaturi culinare

#salata de vinete #vinete #secrete preparare salata de vinete

Salata de vinete iese amara? Cum poti evita acest lucru! 5 trucuri practie pentru toate gospodinele

Salata de vinete este un preparat indragit in bucataria romaneasca, insa gustul amar poate compromite reteta. Motivul principal pentru care vinetele devin amare este continutul de alcaloizi, compusi care pot deveni toxici in cantitati mari. Acesti alcaloizi sunt mai prezenti in vinetele vechi, care au trecut de perioada optima de consum. Conditiile de cultivare, cum ar fi fluctuatiile de temperatura si perioadele prelungite de seceta, pot amplifica gustul amar.

5 moduri in care poti preveni gustul amar al vinetelor

1. Alege vinete tinere si proaspete

Pentru a evita gustul amar, este important sa cmperi vinete cat mai tinere si proaspete. Vinetele trebuie sa fie recoltate inainte de a ajunge la maturitate pentru a nu capata gustul amar. Cu cat imbatranesc, vinetele vor avea un continut mai mare de alcaloizi care le va potenta gustul de amar.

2. Sareaza vinetele inainte de gatire

Un truc simplu si eficient pentru a elimina amareala este sa sarezi vinetele. Dupa ce le-ai curatat si taiat, presara sare pe suprafata acestora si lasa-le sa stea timp de aproximativ 30 de minute. Sarea extrage excesul de lichid amar. Dupa acest timp, clateste vinetele sub apa rece si tapeteaza-le cu un prosop de de bucatarie de unica folosinta (cum sunt cele din hartie).

3. Gateste vinetele la gratar sau la cuptor

Gatirea vinetelor la temperaturi ridicate, cum ar fi la gratar sau la cuptor, poate ajuta la reducerea gustului amar. Asigura-te ca vinetele sunt bine coapte si moi inainte de a le folosi in salata.  

4. Adauga ulei de masline extravirgin

Adauga o cantitate generoasa de ulei de masline extravirgin in salata de vinete, deoarece acesta echilibreaza gustul amar al vinetelor. Alege insa un ulei de masline de calitate inalta.

5. Foloseste condimente

Pentru a masca gustul de amar al vinetelor, adauga in salata ingrediente precum: usturoi, ceapa, rosii si suc de lamaie. Pe langa imbunatatirea gustului, acestea vor da salatei mai multa prospetime. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului