Dovleacul este un aliment sanatos, popular in sezonul de toamna. Bogat in vitamine si antioxidanti, cu putine calorii si mult caroten, dovleacul este alimentul perfect pentru aperitive, feluri principale, conserve si deserturi de toamna.
Iata in continuare cateva retete de toamna pe baza de dovleac:
Paine cu dovleac
O varianta inedita paine este cea cu dovleac. Incearca o reteta de paine cu dovleac si branza. O astfel de paine este ideala pentru un mic dejun de toamna sau pentru gustari cu sandwich-uri.
Burritos cu fasole si dovleac
O gustare pe baza de dovleac, potrivita pentru toamna, este . Infasurat intr-o tortilla, burritos-ul este satios si gustos, aromat cu scortisoara si chimion.
Conopida cu dovleac la cuptor
Un fel principal cu dovleac este mancarea de conopida cu dovleac la cuptor. Acest fel de mancare este potrivit pentru cei care doresc o mancare de legume fara carne.
Ravioli cu pesto si dovleac
Dovleacul poate fi folosit in felurile principale pe baza de paste. Ravioli cu sos pesto si dovleac este un preparat surprinzator, cu o combinatie de nuci, parmezan, ravioli cu branza si ulei de masline. Preparatul este parfumat cu salvie.
Tocanita de dovleac
Dovleacul este folosit in mancarurile pe baza de legume, insa poate fi folosit si impreuna cu diverse tipuri de carne. Fa o tocanita de legume, vita si dovleac. Acest fel de mancare este satios, cu multe ingrediente, potrivit pentru zilele reci.
Placinta cu dovleac, stafide si mere
Daca placinta clasica de dovleac este un preparat prea simplu, incearca o reteta de toamna cu fructe. Fa o placinta de dovleac, mere si stafide. Poti servi acest desert cu putina frisca.
Gem de dovleac
Poti folosi dovleacul pentru conserve. Gemul de dovleac este simplu de facut. Pentru acest preparat ai nevoie de mere, lamai si ghimbir.
Melcisori cu dovleac
Un desert nepretentios si rapid il reprezinta melcisorii cu dovleac. Un astfel de preparat poate fi servit si intr-un meniu de post. Melcisorii se fac din numai 5 ingrediente simple.
Sursa foto: bbc.co.uk