Sfaturi culinare

#peste #somon # retete peste #retete somon

Retete delicioase pe baza de somon

Somonul este un aliment bogat in Omega-3 si peptide bioactive cu multiple beneficii asupra sanatatii. Componentii sai au proprietati antiinflamatorii, ajuta sistemul imunitar, cel cardiovascular si confera energie organismului gratie fosforului, magneziului si vitaminei B6. Somonul este un aliment hranitor si practic in bucatarie. Il poti prepara in multe feluri, de la aperitive la feluri principale sau salate.

Iata in continuare cateva retete delicioase pe baza de somon:

Clatite cu somon si branza

Somonul este potrivit pentru clatitele sarate. Il poti folosi afumat, fiert sau la gratar. Clatitele cu somon si branza constituie o gustare cremoasa si foarte gustoasa. Poti adauga cateva capere sau niste ceapa verde pentru un plus de savoare.

Conopida cu branza si somon

Daca vrei sa incerci o combinatie inedita pentru somon, pregateste-l cu niste buchetele de conopida si cu branza. Conopida cu branza si somon este un fel de mancare potrivit pentru pranz sau cina.

Tarta cu somon si busuioc

Tarta cu somon si busuioc constituie un aperitiv sau o gustare potrivita pentru orice ocazie. Foloseste busuioc proaspat pentru un plus de aroma. Acest fel de mancare poate fi facut si pentru pachetelul de serviciu.

Sandwich cu somon si castravete

Cei care iubesc somonul il prefera, adesea, in sandwich-uri. Incearca o reteta de sandwich cu somon si castravete. Taie sandwich-ul astfel incat sa pui in valoare compozitia.

Minipizza cu somon pentru mic dejun

Foloseste cateva bucatele de somon pentru a pregati minipizza la micul dejun. Minipizza cu somon arata foarte bine si este potrivit pentru un inceput de zi, gratie nutrientilor din somon.

Somon cu sparanghel

Daca vrei sa pregatesti o cina usoara, fa niste somon cu sparanghel. Preparatul este dietetic si usor de digerat.

Mousse de somon

Unul dintre cele mai inedite preparate pe care le poti face din somon este mousse-ul. Un mousse de somon poate fi folosit cu succes la ocaziile speciale, in diverse aperitive elegante.

Foto : deliciousmagazine.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete