Sfaturi culinare

#retete gratar #peste #pui # retete iarba verde

Retete de vara pentru un gratar la iarba verde

Daca vrei sa profiti de zilele frumoase ale verii pentru a iesi undeva la padure, la un gratar , nu te multumi cu cele mai simple retete. Incearca ceva nou. Pregateste cateva preparate deosebite, in mijlocul naturii.

Iata in continuare cateva retete de gratar:
 

Peste la gratar
 

Un fel de mancare parfumat si extrem de gustos este pestele la gratar. Carnea acestuia este mai sanatoasa, fiind potrivita pentru persoanele care nu vor sa guste din fripturile de porc, vita sau miel. Foloseste condimente si plante aromatice pentru a obtine o marinata pentru pestele tau. Marinarea pestelui poate fi facuta chiar de acasa, pentru economie de timp. Poti folosi chimion, oregano, sare de mare, coriandrul, lamaie sau lime pentru o marinata gustoasa. Daca nu vrei sa folosesti o marinata, poti incerca varianta cea mai simpla, cea a pestelui uns cu ulei si condimentat cu sare si piper. Iata o reteta de peste la gratar cu mirodenii.
 

Legume gratinate
 

Legumele gratinate sunt foarte gustoase in combinatie cu fripturi sau folosite in salate de vara. Pregateste o salata de legume la gratar, combina cu branza topita si felii de paine prajita si serveste imediat. Aceasta reteta are nevoie de mai multe ingrediente, astfel incat este potrivita pentru un gratar de curte .
 

Creveti la gratar
 

Fructele de mare constituie un ingredient perfect pentru gratar. Incearca o reteta simpla de creveti la gratar, asezonati cu lamaie, lime, ulei de masline, usturoi si cimbru. Aseaza creveti pe bete pentru frigarui, pentru un aspect exotic. Serveste-i cu lamaie si salata verde. Pot constitui atat un fel principal , cat si un aperitiv. De asemenea, ii poti folosi in compozitia unor salate.
 

Pizza la gratar
 

In locul unui cuptor, incearca sa pregatesti o pizza la gratar. Foloseste ingrediente specifice verii, precum rosiile, busuiocul, branza etc. Poti obtine un preparat mediteranean la gratar, foarte gustos si aspectuos.
 

Vinete condimentate la gratar
 

Pe langa coacerea clasica a vinetelor pe gratar pentru salata, vinetele pot fi feliate si gratinate pentru a fi servite apoi alaturi de o friptura de pui . De asemenea, vinetele la gratar pot fi combinate cu felii de branza si rosii coapte. Foloseste susan, curry, menta, sare si piper pentru a le da o aroma speciala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului