Sfaturi culinare

#pui #carne #rosii #supa #salata #cartof

Retete de pui cu doar cinci ingrediente

Carnea de pui poate fi ingredientul principal in multe mancaruri, alaturi de legume, fructe, sosuri, salate. Insa te-ai gandit vreodata sa gatesti mancaruri pe baza de pui care sa aiba numai cinci ingrediente? Citeste randurile urmatoare si vezi care sunt mancarurile pe care ai vrea sa le gatesti, pornind de la carnea de pui.

Poti pregati feluri principale , salate si supe pe baza de carne de pui. Iar daca iti plac mancarurile dulci, poti incerca sa gatesti puiul cu sirop cu Coca Cola sau cu sos de portocale.
 

1 Feluri principale cu cinci ingrediente, pe baza de carne de pui
 

Daca vrei sa gatesti mancaruri principale cu pui si alte patru ingrediente, ar trebui sa stii ca ai la dispozitie multe optiuni. Iata cateva dintre acestea: cartofi umpluti cu gratar de pui, pui cu chimion si sos de rosii si pulpe de pui cu sos de mustar .

Sursa foto: Cookinlight.comCartofii umpluti cu gratar de pui sunt gustosi si usor de preparat. Pentru preparare ai nevoie de 4 cartofi intregi, o jumatate de cana de smantana cu un grad redus de grasimi, 2 cepe verzi, tocate marunt, 1 bucata de piept de pui prajit la gratar si taiat bucatele, 60 de grame de branza Cedar cu putine grasimi, data pe razatoarea mica.

Pe un gratar fierbinte, pune pieptul de pui sa se prajeasca, intorcandu-l pe o parte si pe alta pana cand s-a prajit bine. Apoi taie-l marunt si lasa-l sa stea. Gaureste cartofii cu o furculita si aseaza-i in cerc pe un prosop de hartie in cuptorul cu microunde sau in cuptorul obisnuit. Coace-i la foc mediu spre iute iar in cazul in care ii pui la microunde, caldura trebuie sa fie data la o treapta mare.

Lasa-i la copt pentru 10 minute sau pana s-au copt bine, rearanjandu-i dupa 5 minute.

Cat timp se coc cartofii, combina smantana cu doua linguri de ceapa verde si da-o deoparte. Pune puiul intr-un bol, acopera bolul cu o punga de plastic si da-l la cuptorul cu microunde sa se incalzeasca bine. Daca nu ai un cuptor cu microunde , poti folosi cuptorul normal.

Taie cartofii pe lungime, insa nu pana la capat si ridica felia de deasupra cu furculita. In fiecare cartof introdu cartofi, smantana cu ceapa, branza si restul de ceapa. Mananca-i calzi.

Pentru prepararea puiului cu chimion si sos de rosii ai nevoie de 4 jumatati de piept de pui, 3 sferturi de lingurita de chimion maruntit, 300 de grame de rosii taiate tocate, 100 de grame de branza sarata, cu putina grasime, rasa in prealabil.

Incalzeste o tava sau o cratita pentru cuptor la foc potrivit spre iute. Presara o jumatate de lingurita de chimion pe tot pieptul de pui si prajeste-l pe ambele parti pana s-a facut. Scoate puiul din cratita si pastreaza-l cald.

Adauga un sfert de lingurita de chimion si rosiile in cratita. Lasa-le sa se prajeasca timp de 1 minut. Pune puiul inapoi in oala si pune amestecul de rosii peste pui. Presara din plin branza deasupra si las-o sa se topeasca.

Dupa preferinta, inainte de a servi acest fel de mancare ii poti pune deasupra putin coriandru pentru un plus de gust.

Sursa foto: Cookinlight.comDaca vrei sa incerci un fel de mancare in stil american, atunci nu trebuie sa ocolesti pulpele de pui cu sos dulce de mustar. Pentru a prepara acest fel de mancare ai nevoie de 8 pulpe superioare de pui, fara piele si oase, o jumatate de cana de mustar preparat, o treime de cana de zahar brun, un sfert de lingura de ardei rosu pisat si o lingura de condimente.

Pregateste gratarul iar cat timp acesta se incinge, combina mustarul, zaharul si condimentele, amestecand bine astfel incat zaharul sa se dizolve. Da deoparte un sfert de cana de amestec.

Atunci cand gratarul este gata aseaza pulpele pe acesta si unge-le pe partea de deasupra cu o jumatate din ce a mai ramas din amestecul de mustar cu zahar. Lasa-le sa se coaca pentru 3-4 minute. Intoarce-le pe partea cealalta si unge-le cu restul de sos. Permite-le sa se coaca inca 3-4 minute sau pana cand consideri ca s-au facut bine.

Ia pulpele de pe gratar si aseaza-le pe un platou iar deasupra presara cu sosul pe care l-ai dat deoparte anterior.


2 Supe din cinci ingrediente pe baza de pui


Ca sa gatesti supe delicioase de pui nu ai nevoie de multe ingrediente, pentru ca puiul se combina bine cu aproape orice. Asa ca ce ai zice de o supa de pui cu fasole alba? Dar de una cu pui, spanac si taitei?

Pentru a prepara o reteta interesanta de supa de pui cu fasole alba ai nevoie de 2-3 piepturi de pui fierte si tocate marunt, 2 cani de zeama de pui, obtinuta din fierberea puiului, 1 cana cu boabe de fasole alba fierte si scurse, o jumatate de cana de sos salsa si o lingura de condiment picant pentru pui.

Sursa foto: Cookinglight.comAmesteca puiul si condimentele, dupa care pune carnea intr-o tigaie inalta sau intr-o cratita nu foarte mare pe care ai incalzit-o bine in prealabil. Lasa-l sa se prajeasca timp de 2 minute sau pana puiul a devenit usor maroniu. Adauga zeama de pui, incorporand si resturile ramase pe margini.

Pune boabele de fasole intr-un bol mic si zdrobeste-le pana cand mai raman doar cateva boabe de fasole. Adauga crema de fasole rezultata in oala in care se afla puiul, pune si sosul salsa, amestecand bine. Lasa-le sa inceapa sa fiarba, apoi da focul la mai mic si acopera cratita. Asa ar trebui sa mai stea inca 10 minute sau pana cand crema s-a intarit putin. Inainte de servire, daca vrei, ii poti adauga smantana si coriandru.

Supa cu taitei si spanac
este o propunere pentru cei care vor sa manance ceva rapid de preparat. Pentru a o pregati ai nevoie de 3 pungi cu taitei care se prepara instant, cu aroma de pui, 1 morcov mare, taiat in jumatate pe lungime si apoi feliute pe diagonala, 6 cani de apa, 100 de grame de frunze de spanac, 1 piept de pui prajit la gratar, fara piele si taiat marunt.

Prajeste pe gratar pieptul de pui. Intr-o oala pune taiteii care se pot prepara instant, cu feliile de morcov si apa. Pune cratita la foc potrivit si las-o sa fiarba pentru 5 minute. Adauga spanacul si puiul si lasa-le sa dea un clocot impreuna. Serveste supa fierbinte cu cateva frunzulite de patrunjel deasupra.
 

3 Salate de pui cu cinci ingrediente
 

Printre cele mai rapide si gustoase mancaruri pe care le poti prepara la tine acasa sunt si salatele, care atunci cand contin carne de pui sunt si foarte hranitoare. Incearca asadar o salata cu pui si spanac, precum si o salata cu pui si dressing de otet.

Daca vrei sa prepari o salata delicioasa de pui cu spanac, ar trebui sa stii ca ai nevoie de 300 de grame de frunze de spanac, 2 piepturi de pui fierte si maruntite, 1 ardei gras rosu, o jumatate de cana de dressing de salata pe baza de tarhon si 6 feliute de sunculita.

Intr-o tigaie, prajeste sunculita pana devine putin crocanta, apoi scoate-o pe un prosop de hartie. Intr-un castron mare combina spanacul, puiul fiert si taiat bucatele, ardeiul gras taiat feliute subtiri si sunculita. Intr-un castronel, separat, amesteca dressingul pe baza de tarhon pe care l-ai cumparat de la magazin cu cateva picaturi de sos ramas de la Sursa foto: Cooikinglight.comsunca prajita. Toarna amestecul peste salata, pe rand, amestecand bine.

Nu uita nici de salata de pui cu sos de otet, pe care o poti pregati foarte rapid. Vei avea nevoie de 300 de grame de salata verde, 200 de grame de piept de pui la gratar pe care l-ai feliat si l-ai tinut putin la frigider, 200 de grame de branza sarata taiata cubulete si o jumatate de cana de dressing cu otet balsamic.

Amesteca bine feliile de piept de pui cu salata verde, branza si dressing-ul. Iar apoi serveste salata, alaturi de un piure de legume sau simpla.
 

4 Pui dulce preparat din maxim cinci ingrediente


Ce poti face dintr-un piept de pui si un pahar de Coca-Cola? Daca ai zis un fel de mancare, sa stii ca ai ghicit. Daca te gandesti sa te joci putin in bucatarie, prepara pui dulce: cu Coca Cola sau cu sos de portocale.

Pentru puiul Coca-Cola ai nevoie de 4 jumatati de piept de pui fara piele sau oase, 10 linguri de Coca-Cola, o jumatate Sursa foto: Pigpigscorner.comde cana de ketchup si cateva linguri de sos de gratar pe baza de miere.

Intr-o tigaie asezata la foc iute pune toate ingredientele si adu-le la punctul de fierbere. Acopera tigaia si da focul la nivel mediu. Lasa tigaia pe foc pentru 30 de minute, amestecand din cand in cand. Ia capacul de deasupra si lasa tigaia descoperita sa fiarba inca 10 minute. Poti servi acest pui cu salata, cu piure de legume sau simplu.

Iar daca te tenteaza puiul cu sos de portocale, procura-ti 4 piepturi de pui fara piele si oase, 3 sferturi de cana de suc de portocale, 1 sfert de cana de zahar brun, o jumatate de lingurita de ghimbir si 2 linguri sos de soia.

Intr-un castron din sticla amesteca bine sucul de portocale, zaharul, ghimbirul si sosul de soia. Pune castronul in cuptorul cu microunde si incalzeste-l, pentru 1-2 minute, la nivel de caldura ridicat. Intr-o tava pentru cuptor pune puiul si acopera-l cu sos. Da tava la cuptor, pe care l-ai incalzit deja la treapta 5 si lasa-l pana s-a copt bine. Din 10 in 10 minute ia din sosul de langa pui si presara-l peste pui. Dupa ce puiul este copt, scoate-l si aseaza-l intr-un bol sau direct pe farfurie. Il poti servi cu un pilaf de orez.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului