Sfaturi culinare

#retete #sfaturi culinare #retete busuioc # retete rosii #retete usturoi

Retete cu rosii, busuioc si usturoi

Combinatia de rosii, busuioc si usturoi este una dintre vedetele sezonului de vara. Exista numeroase preparate foarte populare care au la baza aceste ingrediente, de la aperitive la salate si supe.

Iata in continuare cateva retete cu rosii, usturoi si busuioc:

Supa rece de rosii

Supa rece de rosii este un fel de mancare usor de digerat, special conceput pentru zilele calduroase ale verii. Pe langa cele trei ingrediente, mai ai nevoie de ulei de masline, sare, otet si supa de pui. Serveste acest preparat cu paine prajita sau crutoane.

Sos Arrabiatta

Sosul Arrabiatta este potrivit pentru cei care prefera pastele cu sos de tomate si usturoi. Acest sos este un preparat picant, in care se folosesc fulgi de ardei iute si condimente italienesti. Serveste-l cu o portie de penne.

Bruschette

Bruschettele sunt unele dintre cele mai simple si mai gustoase aperitive pe care le poti face. Toata lumea mananca bruschette si, de obicei, acestea se termina primele de pe platou. Reteta clasica de bruschette contine busuioc, rosii, usturoi si ulei de masline. Incearca o reteta de bruschette cu ceapa, busuioc, usturoi si rosii.

Supa cu legume

Supa de vara cu legume este un fel de mancare hranitor si usor de digerat, potrivit pentru zilele calde. Serveste aceasta supa la pranz sau seara. Pe langa busuioc, usturoi si rosii, supa contine porumb, dovlecel, ceapa, ardei gras si telina.

Pizza la gratar

Pizza la gratar este un preparat inedit, potrivit pentru vara. Este ocazia ideala pentru o barbeque party. Foloseste ardei copti, masline si mozzarella pentru o pizza de senzatie.

Rosii Cezanne

Rosiile Cezanne sunt un aperitiv elegant si foarte simplu de facut. Ai nevoie de patrunjel si niste ulei de masline.

Rosii gratinate

Daca iti place sa mananci feta cu rosii, incearca o reteta de rosii gratinate. Preparatul facut la cuptor este foarte potrivit pentru primavara si vara, fiind usor de digerat, dar si hranitor.

Salata cu rosii

Foloseste rosiile colorate ale verii intr-o salata apetisanta. Salata verde cu rosii se poate face din tomate galbene si rosii, peste care se presara seminte de pin.

Foto : blog.diets2try.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului