Sfaturi culinare

#carne fripta #carne gratar #greseala

Pui aceasta carne pe gratar? De ce sa NU mai faci aceasta greseala

Studiile arata ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de preparate la gratar. Astfel, nu exista sarbatoare sau iesire la iarba verde fara miros de carne pe gratar. Multi dintre ei fac o greseala uriasa care le poate afecta sanatatea. Exista un tip de carne care nu are ce cauta pe gratar.

 

Florin Ioan Balanica, specialist in medicina personalizata si nutritie, atrage atentia ca foarte multa lume tinde sa asocieze proteinele cu carnea. Acest lucru este total gresit. De asemenea, sustine ca gratarul consumat in mod regulat poate provoca probleme serioase de sanatate.

„Nu trebuie sa ne gandim la proteine egal carne, este o foarte mare confuzie. Cea mai importanta proteina, din punct de vedere nutritional, este albusul de ou, este primul. Urmatoarea proteina este zerul din lapte, adica iaurtul si branza slaba, mai apoi este carnea alba si pe ultimul loc carnea rosie. Nu trebuie sa ne speriem de proteina de origine animala, dar trebuie sa o consumam adaptat nevoilor individuale. Toate studiile au aratat ca exista un potential pericol, atunci cand vorbim de consumul in exces de carne rosie procesata. Asta inseamna mezeluri obtinute din porc, vita. Acea carne care se digera mai greu. Tot studiile au aratat ca gratarul, facut in mod nepotrivit si consumat in mod constant, adica prin contactul direct al carnii cu flacara sau cu metalul, duce ca starea noastra de sanatate sa fie afectata. Gratarul e potrivit pentru socializare, dar nu e sanatos pe termen lung, daca pe gratar punem carne rosie”, a declarat dr. Florin Ioan Balanica.

Asadar, carnea rosie nu trebuie consumata in mod regulat facuta pe gratar deoarece acest lucru poate avea urmari grave asupra sanatatii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului