Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #apa #aroma # apa de baut #aroma apa de baut

Prospetime si savoare intr-un pahar: modalitati de a aroma apa de baut

Daca trebuie sa bei mai multa apa sau vrei sa faci economie la bauturile nonalcoolice pentru o petrecere, ia in consideratie varianta unei ape aromate. Nu este nevoie sa faci nici suc, nici limonada. Toarna pur si simplu apa de baut intr-o carafa transparenta, adauga felii de citrice sau crengute de plante aromate si vei obtine o bautura eleganta si aromata, la un pret mic.

Apa aromata cu citrice

Spala foarte bine fructele pentru a nu ramane impuritati pe coaja. Pune apa plata sau minerala la rece, apoi toarna-o intr-o carafa transparenta, pentru a fi mai apetisanta. Taie fructele felii subtiri si pune numai cateva in carafa, pentru un strop de culoare si de aroma. Nu este nevoie sa adaugi multe fructe deoarece vrei sa obtii o apa aromata si nu o limonada. Serveste imediat.

Cand ai o petrecere, aseaza langa o carafa cu apa o farfurie plata pe care aranjezi frumos felii intregi de portocale, grapefruit, lamai si lime. Farfuria va arata senzational si fiecare va putea alege fructul cu care sa-si aromeze paharul cu apa. Poti aseza si niste accesorii pentru aperitive asemanatoare scobitorilor cu care se prind gustarile de mici dimensiuni.



Foto: apartmenttherapy.com

Apa aromata cu cuburi de gheata personalizate

Cuburile de gheata pot fi folosite nu doar pentru a raci apa, dar si pentru a da paharelor un aspect apetisant si pentru a aroma lichidul. Pune apa in tavitele pentru cuburile de gheata si adauga bucatele de lime, grenadina, ghimbir, frunze de menta sau alte ingrediente de acest tip. Dupa ce obtii cuburi de gheata, adauga-le in paharele cu apa si serveste. Invitatii tai vor fi impresionati.

Apa aromata cu fructe proaspete

Adauga in apa bucati de fructe sau legume proaspete pentru a transforma un simplu pahar cu apa intr-o bautura savuroasa. Poti folosi castravete, mere etc. La un sfert de cana foloseste o bucatica de fruct. Lasa apa la rece cam o ora si serveste-o in aceeasi zi.

Este bine sa stii

Pentru ca aroma sa fie pura, foloseste o apa cu un continut scazut de minerale. Daca ai musafiri, pregateste atat o carafa cu apa minerala, cat si una cu apa plata, pentru a satisface toate gusturile.

Foto: zoomermag.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare