Sfaturi culinare

#cina #sfaturi culinare #preparate rapide

Preparate pentru cina gata in 30 de minute

Chiar daca iti face placere sa pregatesti tot felul de retete delicioase pentru familia ta, cand te intorci seara de la serviciu, nu ai prea mult timp la dispozitie pe care sa il petreci in bucatarie. Poti inlatura acest inconvenient, daca te inspiri din retetele urmatoare, care iti garanteaza ca vei obtine preparate delicioase pentru cina in numai 30 de minute.


1. Tigaie picanta cu pui si carnaciori

Pentru ca pieptul de pui se gateste foarte rapid, poti pregati la cina o tigaie picanta din pui, carnaciori afumati si ardei iute. Sotezi ingredientele la foc iute, circa 10 minute, apoi le stropesti cu o jumatate de pahar de vin alb, adaugi condimentele preferate si lasi mancarea la foc mic, inca 15 minute.

Intre timp, poti pregati si o garnitura de orez prefiert si o salata simpla de legume. Cei mici te pot ajuta sa aranjezi masa, iar in 30 de minute toata lumea se poate bucura de o cina gustoasa.


2. Somon la cuptor cu morcov

Nutritionistii recomanda ca seara sa se consume preparate mai usoare, iar pestele este o alegere potrivita. Glazureaza medalioanele de somon cu un dressing din zeama de lamaie, miere, ulei picant de masline si sare, apoi aseaza-l pe o tava tapetata cu hartie de copt. Lasa totul la cuptor, la foc mediu circa 20 de minute, iar intre timp pregateste un sote de morcovi cruzi, cu chimen si coriandru.


3. Pizza cu branzeturi

Nu o sa fie deloc un capat de lume daca, din cand in cand, le servesti seara celor dragi un fel de mancare semipreparat. Ai nevoie de un aluat congelat de pizza, pe care asezi diferite tipuri de branzeturi, apoi dai totul la cuptor, cam 15 minute.

Cand pizza capata o culoare aurie, o scoti de la cuptor si presari peste ea frunze proaspete de rucolla.


4. Sandvis cu piept de pui

Pregateste niste sandvisuri gustoase cu jumatati proaspete de bagheta, piept de pui copt, cascaval si salata verde si serveste-le in living, in timp ce te uiti cu familia la serialul vostru preferat!


5. Paste cu ricotta si verdeata

Pastele sunt pe nedrept blamate din cauza ca ar fi hipercalorice. De fapt, problema nu consta in numarul lor de calorii, ci in asocierile gresite pe care majoritatea pofticiosilor le face. Bineinteles ca te ingrasi daca servesti pastele cu sosuri grase, carne tocata si mult parmezan.

Dar daca pregatesti o reteta simpla de paste cu ricotta, verdeturi si condimente, poti savura o cina care nu iti pune silueta in pericol.



Sursa foto: foodnetwork.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului