Sfaturi culinare

#preparate #sarbatori #preparate gustoase

Preparate gustoase, potrivite dupa sarbatori

Foloseste verdeata si fructe pentru a face preparate gustoase si sanatoase, cu putine calorii. Dupa sarbatori, fa o schimbare in alimentatia zilnica. Consuma sucuri naturale si preparate din ingrediente bogate in vitamine, cu putine calorii.


Suc de telina si mere

Pune intr-un blender doua tulpini de telina, taiate bucati, 1 mar taiat si curatat, 2 bucatele de ghimbir si jumatate de legatura de patrunjel, cu tot cu tulpini. Proceseaza si serveste sucul imediat.


Salata de bulgur cu fructe

Daca iti este dor de salate, poti pregati in iarna 2013 o salata din bulgur si fructe. Pune la fiert o oala cu apa si sare, pune 1 1/2 cani bulgur si fierbe-l 35 de minute. Scurge-l foarte bine.

Intr-un castron pune 1 lingura coaja de portocala, 1 lingura suc de portocala, 1 lingura suc de lamaie, 1 lingura ghimbir ras, 1/4 cana ulei de masline extravirgin si amesteca. Adauga in castron bulgurul fiert. Pune deasupra 1/4 cana stafide, 1/4 cirese uscate, 2 cepe mici, maruntite, 1/3 cana alune prajite, 1/4 cana menta tocata si 2 linguri coriandru proaspat. Asezoneaza cu sare si serveste.


Peste cu ghimbir si fenicul

Foloseste un peste mic, bogat in proteine, cum este bassul. Curata pestele bine si umple cavitatea cu 2 bucatele de ghimbir maruntit, 1 lamaie feliata. Da cu sare pestele inauntru si pe dinafara. Pune pestele sa se faca intr-un steamer.

Amesteca 1 fenicul taiat cu 2 linguri ulei de masline si 2 linguri suc de lamaie si lasa salata sa stea 15 minute. Pune pestele pe o farfurie, stropeste-l cu 2 linguri ulei de masline si 1 lingura suc de lamaie si presara arpagic. Serveste-l cu salata.


Salata de sfecla cu portocala rosie

Fierbe 900 gr sfecla rosie, apoi lasa la racit. Taie sfecla in cuburi. Decojeste si curata 8 portocale de partea alba, apoi taie-le cubulete. Pune fructele intr-un castron si peste ele adauga 1/4 cana patrunjel tocat, 1/4 cana menta taiata.

Fa un dressing din 3 linguri suc de lamaie, 3 linguri otet, 1 ceapa mica si 1 lingurita de miere. Adauga in sos 1/8 lingurita sumac, 1/2 cana ulei de masline. Toarna sosul peste salata si amesteca. Serveste cu 1/2 cana branza feta, faramitata.

Sursa foto: biggestloserclub.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului