Sfaturi culinare

#retete #sfaturi culinare #aluat #ponturi coacere #preparare aluat

Ponturi pentru preparate de succes facute in cuptor

Daca vrei sa faci biscuiti, prajituri si alte bunatati la cuptor dar iti pierzi rabdarea de cate ori lucrurile ies prost, este vremea sa adopti o tactica noua. Invata cum se pot evita cele mai comune greseli in prepararea mancarurilor in cuptor.

1. Biscuiti pufosi si usori

Pentru ca biscuitii tai sa fie pufosi si nu tari, respecta cantitatea de faina indicata in reteta, fara sa faci excese. Nu intinde prea multa faina pe suprafata de lucru si nu amesteca in aluat foarte mult, odata ce ai adaugat faina.

2. Prajituri coapte uniform

Pentru ca prajiturile tale sa fie coapte uniform, taie-le in dimensiuni aproximativ egale. Avand aceeasi grosime, prajiturile se vor face in aceeasi durata de timp. Verifica functiile cuptorului tau pentru a o alege pe cea mai potrivita in functie de mancarea respectiva. In acest fel, nu risti sa ai baza arsa si partea de deasupra aproape cruda.

3. Prajiturile arse

Pentru ca prajiturile sa nu se arda pe fund, foloseste o folie de aluminiu sau unge si tapeteaza tava foarte bine. Verifica si functia aleasa pentru cuptor in momentul coacerii, in functie de tipul de preparat pe care il faci. In manualul de instructiuni ar trebui sa gasesti aceasta informatie.

Pentru ca prajiturile sa nu se arda, in general, alege timpul minim de preparare si apoi stai langa cuptor cateva minute si verifica-le. Poti folosi, de exemplu, testul cu scobitoarea pentru a vedea daca s-au facut bine. Scoate apoi tava din cuptor pentru ca temperaturile mari din acesta sa nu prelungeasca procesul de coacere.

4. Aluat inmuiat in tava fierbinte

Cand esti nevoita sa faci prajiturile, biscuitii sau celelalte preparate in mai multe serii, daca folosesti aceeasi tava s-ar putea ca aluatul sa se inmoaie de la caldura. Schimba hartia de copt din tava sau foloseste alta tava pentru a nu astepta ca aceasta sa se raceasca si sa poti adauga urmatoarea serie. Daca reteta cere ca tava sa fie unsa, cand aceasta este deja fierbinte de la prima serie, aluatul se va imuia, iar forma preparatului va fi distrusa.

5. Prajituri lipite

Pentru ca biscuitii sau prajiturile sa nu se lipeasca in cuptor, verifica reteta si nu unge tava cu grasime daca nu ti se cere. Aseaza apoi bucatile din compozitie la distante mari unele de altele.

foto : theberry.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare