Sfaturi culinare

#sandviciuri frantuzesti #retete sandviciuri #sandviciuri cu peste

Picnic frantuzesc delicios

Zilele insorite au sosit, iar acum poti merge fara probleme la orice ora din zi la un picnic sanatos. Fie ca este dimineata sau pranz, sandviciuri frantuzeti merg de minune oricand. Se prepara usor, sunt satioase si foarte hranitoare.

Ingrediente pentru sandviciurile frantuzesti:

 

  • 1 bagheta de paine rustica
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 lingura de otet de vin rosu
  • 1 lingura de capere
  • 198 g ton in saramura
  • 4 lingurite de ulei de masline
  • 75 g rucola
  • 2 rosii coapte
  • 30 g masline negre
  • 30 g file de ansoa in ulei de masline
  • 280 g ardei la gratar
  • 8 frunze de busuioc
  • sare si piper

 

Cum se prepara sandviciurile frantuzesti:


Taie painea in lungime pe jumatate. Amesteca usturoiul cu uleiul de masline si otetul, apoi condimenteaza dupa gust cu sare si piper.

Presara jumatate din acest amestec peste paine si asaza pe feliile de paine si caperele, si tonul. Presara si cateva frunze de rucola, iar peste ele pune si rosiile, fileurile de ansoa, maslinele, ardeiul si busuiocul. Lasa apoi sandviciurile de o parte cel putin o ora, pana cand se intrepatrund aromele.

Cum se servesc sandviciurile frantuzesti:


Sandviciurile frantuzesti se servesc la temperatura camerei, simple sau cu sos de rosii.

Sursa foto: dailymail.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare