Insa, stiai ca pepenele, indiferent de tipul acestuia, poate fi un real pericol pentru sanatate daca nu faci un singur lucru ianinte de a-l consuma? Din pacate multe persoane fac aceasta greseala si ajung sa sufere de probleme stomacale grave sau chiar infectii.
Pepenele, risc de imbolnavire
Pepenele, indiferent ca este galben sau rosu, este un real pericol pentru santatate daca nu este spalat inainte de a fi taiat.
Acesta trebuie spalat foarte bine, imediat ce ai ajuns cu el acasa. Nu il baga in frigider inainte de a il spala si, mai ales, nu il taia inainte de a-l spala foarte bine.
Pe coaja pepenilor se gasesc o mare varietate de bacterii si virusi care, odata ce tai pepenele ajung in interiorul acestuia. In plus, daca il depozitezi in frigider nespalat, bacteriile de pe acesta vor ajunge pe restul alimentelor, contaminandu-le. Asa apar infectiile din timpul verii cu E.coli, Salmonella si chiar hepatita A.