Sfaturi culinare

#pepene rosu #pepene

Pepenele rosu, pericol pentru sanatate. Ce sa nu faci niciodata inainte de a-l consuma

Vara este sezonul pepenilor. Nimic nu se compara cu o bucata de pepene suculent si rece, din frigider. Sau cu o felie de pepene galben, simplu ori alaturi de alte fructe sau gustari.

Insa, stiai ca pepenele, indiferent de tipul acestuia, poate fi un real pericol pentru sanatate daca nu faci un singur lucru ianinte de a-l consuma? Din pacate multe persoane fac aceasta greseala si ajung sa sufere de probleme stomacale grave sau chiar infectii.

Pepenele, risc de imbolnavire

Pepenele, indiferent ca este galben sau rosu, este un real pericol pentru santatate daca nu este spalat inainte de a fi taiat.  

Acesta trebuie spalat foarte bine, imediat ce ai ajuns cu el acasa. Nu il baga in frigider inainte de a il spala si, mai ales, nu il taia inainte de a-l spala foarte bine. 

Pe coaja pepenilor se gasesc o mare varietate de bacterii si virusi care, odata ce tai pepenele ajung in interiorul acestuia. In plus, daca il depozitezi in frigider nespalat, bacteriile de pe acesta vor ajunge pe restul alimentelor, contaminandu-le. Asa apar infectiile din timpul verii cu E.coli, Salmonella si chiar hepatita A. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului