Pennele cu somon si otet din zmeura sunt o mancare perfecta pentru cina, mai ales daca astepti si cativa invitati speciali. Au o aroma deosebita si rafinata. Se pregatesc usor si rapid si ii vor incanta cu siguranta pe musafirii tai.
Ingrediente:
- 250 g file de somon
- 1/4 ceasca de otet de zmeura
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 lingura de miere
- 1 catel de usturoi
- 1/4 lingurita de piper negru
- 2 lingurite de zahar
- 170 g penne
- 1 cana de sparanghel
- 3-4 frunze de salata
- 2 cepe verzi
Cum se prepara:
Amesteca intr-un castron mare, otetul de zmeura cu uleiul, mierea, zaharul, usturoiul si piperul. Opreste din acest amestec doua lingurite pentru a unge pestele.
Pune fileurile de peste intr-o tigaie neaderenta, unsa cu putina grasime si pune peste el amestecul de ulei si lasa-l sa se prajeasca aproximativ 5 minute pe ambele parti.
Intre timp, pune pastele la fiert pentru aproximativ 8-10 minute. Cand sunt aproape fierte adauga si sparanghelul. Scurge-le bine, apoi amesteca-le cu sosul de ulei. Adauga peste paste si somonul, amesteca-le bine si lasa-le vreo 2 ore de o parte ca sa se intrepatrunda aromele.
Cum se servesc:
Pennele cu somon se servesc la calde, presarate cu ceapa verde tocata marunt, salata verde si zmeura proaspata.
Sursa foto: edamam.com