Sfaturi culinare

#alimente post #alimentatie #post

Nu stii ce sa mai consumi in Postul Mare? Idei din care sa te inspiri

Ne aflam la jumatatea Postului Mare, Postul Pastelui unul dintre cele mai lungi posturi din an si se pare si cel mai greu de tinut. Desi oferta in ceea ce priveste produsele de post este extrem de variata, trebuie sa avem in vedere si ingredintele produselor de post, care nu intotdeauna sunt cele mai benefice pentru sanatate.

Daca tineti post si sunteti in cautare de produse noi, sanatoase si satioase, PravaliaBio.ro va ajuta cu o sectiune de produse de post, care sa va ajute sa treceti cu bine aceasta perioada de restrictii alimentare.

Medalioane din soia fara gluten ECO 

Soia este un produs care provine din boabe de soia, o leguminoasa care este raspandita in Asia de Est. Se gaseste in multe alimente, inclusiv in lapte, tofu si alimente procesate precum painea si cerealele. Soia este consumata cel mai frecvent ca o proteina vegetala, deoarece are toti aminoacizii care actioneaza ca blocuri de constructie a proteinelor.  De asemenea, soia este considerata o sursa importanta de calciu, fibre, potasiu, magneziu, cupru, mangan si grasimi polinesaturate precum omega-3 si omega-6. Pe langa alimentele integrale, soia este disponibila sub forma de suplimente, inclusiv tablete si pulberi. Iubitorii de carne, dar si persoanele care urmeaza diete vegane sau vegetariene pot opta in perioada postului pentru medalioane din soia. Acesta pot fi preparate in nenumarate feluri de la chiftele din soia, pate de soia, snitel din soia, hamburger din soia, mancare de legume cu soia, etc. Medalioanele din soia nu contin gluten si provin din sursa ECO.

Crema tartinabila din avocado, Fara Gluten, ECO

Avocado este un fruct cu extrem de multe beneficii pentru sanatate, iar in ultimii ani a ajuns sa fie considerat chiar un fruct minune. Din punct de vedere nutritional acesta este o sursa importanta de vitamine ( E, C, K, B2, B3, B6), minerale, magneziu, potasiu si omega 3.  Pe langa faptul ca este extrem de hranitor, avocado poate fi folosit intr-o serie de retete, atat dulci, cat si sarate. Acest lucru il face un ingredient de nelipsit de pe lista de cumparaturi. Pentru ca in perioada postului din alimentatia zilnica ne lipsesc produsele “de dulce”, atunci cand vine vorba de gustari avem nevoie de diversificare. Si ce poate fi mai delicios si mai sanatos decat o felie de paine prajita cu crema tartinabila din avocado. Produsul nu contine gluten, iar ingredintele provin din agricultura ecologica certificata.

Pasta Susan Tahin VEGAN, ECO

Tahini este o pasta facuta din seminte de susan prajite, macinate. Are o aroma usoara, de nuca. Este cel cunoscut ca ingredient in realizarea unui hummus delicios, dar este folosit pe scara larga in multe feluri de mancare din intreaga lume, in special in bucataria mediteraneana si asiatica.

Pe langa utilizarile sale culinare, tahini ofera mai multe beneficii pentru sanatate. Pravaliabio.ro iti ofera o pasta de susan organic, 100% fara aditivi, o simpla bucurie pura cu un gust aromatic si fin macinat. Pasta gustoasa si cremoasa se poate utiliza in realizarea diverselor preparate de post, dar si un produs ideal pentru o gustare rapida . Produsul nu contine zahar adaugat, ci doar zaharuri prezente in mod natural.

Tofu ECO, fara gluten

Tofu este un produs originar din China. Este facut din lapte de soia condensat care este presat in blocuri solide albe intr-un proces similar cu cel de fabricare al branzei. Tofu este bogat in proteine si contine toti aminoacizii esentiali de care organismul nostru are nevoie. De asemenea, ofera grasimi, carbohidrati si o varietate mare de vitamine si minerale. Tofu are un continut scazut de calorii, dar bogat in proteine si grasimi. Tofu Eco, fara gluten este un produs ideal pentru perioada postului si nu numai. Poate fi consumat ca atare, in salate, supe sau prepararea anumitor deserturi.

Crema tartinabila cu papaya ECO

Papaya este un fruct tropical incredibil de sanatos. Este bogat in antioxidanti care pot reduce inflamatia si ajuta in lupta impotriva bolilor, este bogat in vitaminele C si A, precum si in fibre si compusi vegetali. Contine, de asemenea, o enzima numita papaina folosita in fragezirea carnii.  Papaya are efecte antioxidante puternice, care pot reduce stresul oxidativ si scad riscul de aparitie a mai multor boli. Crema tartinabila cu papaya este un produs excelent pentru perioada postului. Poate fi folosita atat la micul dejun, cat si pentru o gustare santoasa si dulce. Produs vegan cu ingredinte ce provin din sursa ECO.

Cu produse sanatoase si delicioase, postul trece parca mai usor si mai repede! Mai multe produse de post si nu numai, doar la un click distanta pe pravaliabio.ro.



FOTO: pixabay.com, pravaliabio.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete