Sfaturi culinare

#folosire paine veche #paine veche #reutilizare paine #paine

Nu arunca painea ramasa! Iata cum o poti folosi

Iti raman des felii de paine uscata si te-ai saturat sa o tot arunci la gunoi? Pentru a nu irosi nimic, isi spunem mai jos ce poti face cu painea ramasa chiar daca este tare si uscata. Sunt cateva retete numai bune de incercat.

 

Placinta cu legume

Daca vrei sa prepari rapid ceva de mancare, dar n-ai foarte multe ingrediente prin casa, poti face o placinta cu legume rapid. Alege 5-6 felii de paine uscata, marunteste tot bine bine, apoi adauga o lingura de masline si legumele (conopida, broccoli, morcovi, vinete, telina, dovlecei si orice altceva mai doresti). Pune totul la cuptor pentru 20-30 de minute la foc mic, iar la final vei obtine o placinta apetisanta care nu are foarte multe calorii.

Reteta de paine uscata cu peste

Pestele este mult mai sanatos daca este gatit pe gratar sau la cuptor. Atunci cand vrei sa fie mai crocant si iei in calcul prajirea, iti spunem un truc cu paine uscata care-ti va fi de mare ajutor: marunteste doua felii de paine uscata, amesteca-le cu ulei de masline si trece pestele prin acest amestec inainte de a-l pune in tava la cuptor.

Crutoane pentru supe sau salate

Din feliile de paine uscata poti face crutoane pentru salata sau pentru supa. Tot ce ai de facut este sa tai painea in cubulete mici, sa le amesteci cu ulei de masline, rozmarin si putin suc de lamaie. Lasa-le la cuptor pentru cinci minute si sunt gata!

Reteta cu paine uscata, banana si ciocolata

Painea uscata poate fi folosi pentru a face un desert rapid. Pune feliile de paine in prajitor, apoi unge fiecare felie cu piure de banane si adauga peste ciocolata neagra rasa.

Cu rosii si branza cheddar

Poti face bruschete foarte rapid. Foloseste feliile de paine uscate pentru a le manca alaturi de branza cheddar, felii de rosii si oregano. De asemenea, mai pot fi preparate cu bacon si boabe de fasole neagra fiarta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare