Cum se prepara mustul
Mai intai se spala strugurii sub jet de apa rece pentru a indeparta impuritatile si pesticidele. Indeparteaza apoi frunzele si coditele. In situatia in care nu ai o presa pentru struguri, boabele se pot zdrobi manual cu presa pentru cartofi sau cu mana, folosind manusi de bucatarie. Conteaza foarte mult sa le zdrobesti cat mai bine pentru a elibera cat mai mult suc. Ulterior se pun boabele zdrobite intr-un tifon sau intr-o sita fina si se preseaza pentru a extrage sucul. Daca sucul este prea concentrat, se adauga apa pentru a ajusta densitatea si gustul. La nevoie poti adauga si zahar. Se pune apoi in sticle cu dopul inchis doar pe jumatate si se pastreaza la frigider. Va ramane in aceasta stare cateva zile.
Cum sa conservi mustul in mod natural
Pentru a te asigura ca vei pastra mustul o perioada mai lunga de timp poti adauga o aspirina in sticla. Mai exista si varianta in care il pui in congelator. O alta metoda este sa il pui la fiert, il lasi sa dea un clocot, apoi nu va mai fermenta.