Sfaturi culinare

#craciun #masa festiva #meniu #meniu craciun

Meniu pentru prima zi de Craciun

zi de este zi de sarbatoare. De fapt, tot ceea ce vei face va fi sa continui petrecerea din ajun. Ai familia aproape, ai desfacut cadourile si ai petrecut noaptea de Craciun in compania oamenilor dragi. Ce te faci insa cand trebuie sa pui masa? Nu poti avea niste mancaruri obisnuite, nu? Pregateste-le din timp si te vei bucura de preparate festive delicioase.

Aperitive pentru meniul din prima zi de Craciun
 

In prima zi de Craciun, nu vei mai putea servi aceleasi aperitive ca cele din Ajunul Craciunului , daca acelea erau preparate precum bruschettele, care se fac si se servesc imediat. Exista insa solutii. Gandeste-te la niste aperitive din aluat umplut cu diverse ingrediente. Pot fi facute la cuptor cu cateva zile inainte, iar apoi se dau la frigider sau chiar se congeleaza pana cand ai nevoie de ele. Pot fi servite la temperatura camerei sau incalzite in cuptorul cu microunde.

Sursa foto: tasteofhome.comDe exemplu, poti pregati niste gustari cu branza si chilli. Serveste-le pe un platou ornat cu frunze de salata, alaturi de branzeturi si ai scapat de o grija.

Sursa foto: lola-luskitchen.blogspot.comO alta posibilitate este sa servesti la primul fel o supa de Craciun cu sunca si pastarnac. O poti pregati in dimineata de Ajun sau si mai devreme. Preparatul este potrivit pentru aceasta perioada si nici nu-ti va rapi mult timp. Supa de Craciun va fi gata in 25 de minute.
 

Feluri principale pentru meniul din prima zi de Craciun
 

Sarmalele reprezinta felul principal de baza, pentru orice masa de Craciun, mai ales in prima zi. Foloseste carne de porc si varza murata pentru sarmalele care nu lipsesc de pe masa in zilele de sarbatoare. Le poti face cu o zi inainte de Ajunul Craciunului si le vei putea servi atat la cina de Ajun, cat si in prima si a doua zi de Craciun.

Sursa foto: bbcgoodfood.comDaca la cina din Ajunul Craciunului ai servit o friptura de porc, aceasta poate constitui un fel principal si in prima zi de Craciun. Noi iti propunem o reteta de porc glazurat de Craciun. Foloseste un jambon de porc si da-i aroma cu ajutorul fructelor si condimentelor.
 

Desert pentru meniul din prima zi de Craciun
 

Sursa foto: datamrketingusa.comLa desert ai posibilitatea sa servesti prajituri pe care le-ai facut cu 2-3 zile inainte de Craciun, astfel incat nu-ti vei petrece timp in bucatarie tocmai in prima zi de Craciun. Noi iti propunem prajturile de Craciun cu jeleu. Prajiturile au forma de mingiute si sunt ornate cu zahar brun. O alta varianta de a economisi timp este sa le servesti atat la cina de Craciun din Ajun cat si la masa din prima zi de Craciun.

Sursa foto: artsylitlletowns.comUn alt posibil desert il reprezinta prajiturile belgiene de Craciun. Sunt simplu de facut si pot fi preparate de dinainte. Trebuie doar sa gasesti un platou frumos pentru a le servi.

Si pentru ca de Craciun cozonacul nu poate lipsi de pe masa, iata o reteta de cozonac cu mac.
 

Bauturi pentru meniul din prima zi de Craciun
 

Pentru a acompania felurile de mancare, pregateste mai multe bauturi, unele cu alcool, altele fara alcool. De asemenea, poti incerca niste cocktailuri festive. Alaturi de prajituri poti sa servesti o cafea deosebita. Iata o reteta de tuica fiarta, potrivita pentru mancarurile din carne de porc. Musafirilor care nu consuma alcool le poti servi o ciocolata calda de Craciun.

Un cocktail obisnuit si foarte cunoscut poate deveni o bautura festiva, cu doar cateva ingrediente. Incearca o reteta de cocktail Cosmopolitan de Craciun. La desert, serveste prajiturile si dulciurile alaturi de o ceasca de cafea de Craciun, cu cocos.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare