Sfaturi culinare

#meniu #masa festiva #craciun

Meniu pentru a doua zi de Craciun

Se poate ca petrecerea de Craciun sa dureze chiar 3 zile. Sau, in multe cazuri, musafirii pe care ii ai de Craciun mai stau la tine pana dupa revelion. Pentru un meniu in a doua zi de Craciun poti folosi preparatele pe care le-ai facut deja pentru Ajun si pentru prima zi de Craciun.

Aperitive pentru a doua zi de Craciun
 

Serveste un platou cu aperitive asortate, unele dintre ele gata pregatite cu 1-2 zile inainte, iar alte aperitive, reci. De exemplu, poti sa faci in Ajun de Craciun sau chiar de dinainte niste rulouri cu prosciutto si sa le pastrezi la frigider sau in congelator. Serveste-le alaturi de diverse preparate din carne, precum sunca, jambon rece, caltabos sau cu branzeturi si legume proaspetel (ardei grasi, rosii, castraveti etc).

Sursa foto: tasteofhome.comIn cazul in care vrei sa prepari ceva mai usor, fa cateva bruschette cu sparanghel. Sunt un preparat light, usor de facut si cu un gust delicios, asa ca musafirii tai vor fi in mod sigur incantati.
 

Feluri principale pentru meniul din a doua zi de Craciun
 

Sursa foto: bakerswell.comLa felul principal poti servi din ceea ce ti-a mai ramas din friptura de porc sau din sarmale. De exemplu, poti servi cateva portii de sunca glazurata cu miere. Carnea este condimentata cu scortisoara, cuisoare, lamaie si miere, pentru un gust deosebit.

Un alt preparat foarte potrivit este porcul glazurat de Craciun. Serveste un jambon de porc gatit cu jeleu de mere si cu suc de lamaie.
 

Deserturi pentru meniul din a doua zi de Craciun
 

Sursa foto: ifood. +.+-=-+.+5-+.-+=+-.+- La desert ai posibilitatea sa servesti dulciuri, bomboane, cozonac, tarte sau prajituri pe care le-ai pregatit cu cateva zile inainte. De exemplu, trufele de Craciun cu ciocolata si portocala sunt pe gustul tuturor. Ciocolata presarata cu migdale nu poate lipsi de pe nicio masa de Craciun .

Alta varianta de desert o reprezinta prajiturile de Craciun cu jeleu. Sunt simplu de facut si le poti pregati de dinainte, apoi le depozitezi intr-un loc racoros, acoperite.
 

Bauturi pentru meniul din a doua zi de Craciun
 

Sursa foto: guardian.co.ukCa bauturi, serveste un vin fiert de Craciun, cu scortisoara si anason. Cei carora le este pofta de o tarie ofera-le un paharel de tuica fiarta. Foloseste boabe de piper, cuisoare si zahar pentru o aroma deosebita.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare