Sfaturi culinare

#cina #cina romantica #ziua indragostitilor #retete dragobete

Masa in doi de Dragobete: 3 retete savuroase

Dupa ce a trecut Valentine's Day, romanii se pregatesc din nou sa sarbatoreasca iubirea. Pe 24 februarie este Ziua Indragostitilor in varianta romaneasca, Dragobetele. Daca esti lipsit de inspiratie si nu stii ce sa mai gatesti cu ocazia acestei sarbatori, iata cateva retete care te vor ajuta sa pregatesti o cina romantica in doi de Dragobete!


1. Salata de curcan in forma de inimioara



Ingrediente pentru salata de curcan in forma de inimioara

  • un piept de curcan
  • 7 cartofi potriviti
  • 6 morcovi
  • 6 castraveti murati
  • 3 gogosari in otet
  • 6 oua
  • 200 ml de ulei
  • 300 g maioneza
  • mustar
  • sare
  • piper


Cum se prepara salata de curcan in forma de inimioara

Pune pieptul de curcan la fiert, spumeaza-l si adauga morcovii si cartofii intregi. Adauga sare dupa gust si fierbe-i la foc mic. Cand sunt gata, pune-i la racit. Taie castravetii, gogosarii, morcovii, cartofii si carnea in cubulete foarte mici. Peste amestecul de legume si carne adauga 3/4 din cantitatea de maioneza si 200 ml de ulei. Adauga mustar, sare si piper dupa gust, amesteca bine dupa care asaza-o pe un platou in forma de inimioare.

Cum se serveste salata de curcan in forma de inimioara

Salata de curcan in forma de inimioara se serveste rece, ca aperitiv, si se decoreaza cu gogosar in otet taiat marunt si maioneza.


2. Gutui cu ciocolata



Ingrediente pentru guitui cu ciocolata

  • o gutuie
  • 50 grame de ciocolata
  • 25 ml frisca
  • 10 grame unt
  • miez de nuca
  • 1/2 esenta vanilie


Cum se prepara gutuile cu ciocolata

Curata gutuia de coaja si pune-o intr-o tava in cuptorul incins. Las-o la foc potrivit 40 minute. Amesteca ciocolata cu frisca si untul intr-o craticioara la bain-marie pana obtii un sos omogen. Adauga esenta de vanilie si miezul de nuca putin prajit.

Cum se servesc gutuile cu ciocolata

Desertul se serveste rece, cu sos de ciocolata si decorat cu nuca maruntita.


3. Piept de pui marinat in iaurt



Ingrediente pentru piept de pui marinat in iaurt

  • 2 bucati piept de pui
  • 200 ml kefir
  • 400 ml iaurt
  • 150 mlulei masline
  • 3 catei usturoi
  • 1 ardei chili
  • curry
  • sare
  • piper macinat


Cum se prepara piept de pui marinat in iaurt

Intr-un bol, pune ardeiul chili taiat marunt, usturoiul, kefirul, iaurtul, 50 ml ulei, o lingurita de curry si adauga sare si piper dupa gust, dupa care amesteca bine. Asaza pieptul in acest amestec si lasa-l la macerat 24 de ore. A doua zi, prajeste puiul tait felii si toarna amestecul peste el, dupa care da-l la cuptor timp de 10-15 minute.

Cum se serveste pieptul de pui marinat in iaurt

Se poate servi cu orez sau cu legume sote.

Sursa foto: tarabaverde.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului