Sfaturi culinare

#mancare la pachet # comanda mancare #mancare

Mancare la pachet: 3 idei potrivite pentru pranzul la birou sau la scoala

Desi la prima vedere poate parea mai comod sa comandam mancare la serviciu sau sa mancam preparatele pregatite la cantina scolii, pe termen lung, insa, asta poate sa afecteze atat bugetul, cat si sanatatea. De cele mai multe ori, mancarea comandata este de tip fast-food, astfel ca este mai bine sa ne orientam spre mancaruri mai sanatoase, facute chiar de noi. Descopera in acest articol cateva preparate delicioase care nu necesita prea mult timp de gatire si care pot fi impachetate cu usurinta pentru a le savura la scoala sau la birou.

 

1. Supa-crema de legume

Nu exista anotimp in care o supa-crema de legume sa nu fie o alegere inspirata atunci cand vorbim de masa de pranz. Fiind un preparat usor de digerat si satios, supa-crema de legume poate fi consumata simpla sau cu crutoane.

Pentru a prepara o supa-crema, ai nevoie in primul rand de legume, in principal: ceapa, cartofi, morcovi, telina, gulie, ardei, frunze de spanac si broccoli. Bineinteles, in functie de preferintele tale, poti sa ajustezi reteta dupa bunul plac si sa adaugi sau sa elimini din legumele enumerate mai sus.

Primul pas in prepararea unui supe-crema de legume este sa calesti ceapa pana cand aceasta devine sticloasa, iar mai apoi sa adaugi celelalte legume, sare si piper. Dupa ce se fierb, se elimina aproape tot lichidul din oala si se paseaza legumele cu ajutorul unui blender, astfel incat sa aiba o textura usoara si omogena.

Pentru a fi savurata la birou sau la scoala, poti sa depozitezi supa-crema de legume in boluri sau caserole si o poti pastra la frigider pana in ziua urmatoare.

2. Salata de paste cu ton

Un alt preparat delicios si rapid este salata de paste cu ton. Pentru a o prepara, ai nevoie de o ceapa rosie taiata fin, o lingura de pesto, ton in suc propriu, paste si ulei.

Modul de preparare este foarte rapid si simplu, motiv pentru care acest preparat este preferat de oamenii care nu au prea mult timp de pierdut in bucatarie. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa pui uleiul, ceapa si sosul pesto intr-o tigaie, dupa care sa adaugi tonul maruntit. Se lasa la foc cateva minute, iar mai apoi se adauga pastele fierte si se amesteca astfel incat sa se incorporeze uniform aroma si celelalte ingrediente.

Acest preparat este ideal pentru a fi servit la birou sau la scoala deoarece are un gust foarte bun si rece, astfel ca nu trebuie sa pierzi timp incalzindu-l in cuptorul cu microunde.

3. Salata de conopida cu iaurt

Salata de conopida este un preparat usor si sanatos, gata in doar cateva minute. Avantajul este ca poate fi mentinut la frigider si consumat chiar si dupa cateva zile. Pentru a prepara salata de conopida ai nevoie de conopida fiarta, iaurt grecesc, hrean si suc de lamaie.

Tot ceea ce trebuie sa faci este sa fierbi conopida si sa o scurgi bine de apa printr-o sita. Dupa ce s-a scurs apa, amesteca bucatile de conopida cu iaurtul grecesc, peste care adauga cateva picaturi de suc de lamaie si hrean. Amesteca din nou compozitia pana se omogenizeaza, iar masa de pranz este gata pentru a fi servita.

Fie ca optezi sa o mananci cu paine de casa, chifle sau lipie, salata de conopida cu iaurt este ideala pentru un pranz delicios, mai ales ca poate fi depozitata foarte usor intr-o caserola cu capac.

Mancarea sanatoasa pe care o putem pregati acasa si lua cu noi la birou sau la scoala nu trebuie sa fie plictisitoare si fara gust. Aceasta trebuie sa ne dea un sentiment de satietate, dar in acelasi timp sa nu fie greoaie, pentru a ne putea continua activitatile dupa masa. Inspira-te din acest articol si incearca retete delicioase de care sa te bucuri chiar si atunci cand nu esti acasa.

FOTO: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare