Ingredientul care te ajuta sa faci maioneza fara ulei
Iaurtul grecesc este cunoscut pentru consistenta sa densa si cremoasa, ceea ce il face o baza ideala pentru maioneza. Este, de asemenea, plin de proteine si probiotice benefice, sprijinind digestia si sanatatea generala.
Cum sa pregatesti maioneza cu iaurt grecesc
Ai nevoie de:
- 150 grame de iaurt grecesc
- o lingurita de mustar
- o lingurita de suc de lamaie
- un catel de usturoi pisat
- sare si pier
Cum se prepara
Adauga intr-un bol iaurtul grecesc, sucul de lamaie si usturoiul. Amesteca totul foarte bine pana cand obtii o compozitie omogena. Pune apoi sare si piper dupa gust. Poti ajusta cantitatea de suc de lamaie pentru un gust mai acid sau poti pune mai mult mustar pentru a avea o aroma mai pronuntata. Cand e gata, lasa maioneza la frigider pentru 15-20 de minute inainte de a o servi.
Aceasta maioneza fara ulei poate fi folosita in salate, ca dressing, in sendvisuri sau pentru diferite garnituri.