Sfaturi culinare

# legume periculoase #cartofi #leguma

Leguma pe care o consumi zilnic fara sa stii ca te poate ucide!

Multi romani consuma aproape zilnic aceasta leguma, fara sa stie ca isi pot pune sanatatea si chiar viata in pericol. Este vorba despre banalul cartof, care in anumite conditii devine deosebit de otravitor.

Cartofii sunt apreciati in intreaga lume si nimic nu se compara cu o portie de cartofi prajiti sau cu un piure. Insa, desi o parte a plantei este comestibila, alta este otravitoare.

Tuberculii (cartofiii) sunt comestibili, insa radacinile, tulpinile si frunzele sunt otravitoare. Prin urmare, cand consumi cartofi trebuie sa fii foarte atent la acestia cand ii cureti, pentru a preveni problemele.

Cartofii trebuie sa fie bine spalati, apoi sa fie curatati de coaja. Se vor inspecta cu atentie pentru a vedea daca au pete verzi. In cazul in care le observi, acestea trebuie taiate, deoarece contin otrava existenta in restul plantei.

Partea verde a cartofului contine o toxina numita glicoalkaloida. Desi otravirea cu cartofi este rara, aceasta se poate intampla. De cele mai multe ori insa, consumul partii verzi a cartofului, provoaca doar indigestii. Insa, cele mai mari si dure reactii se intampla in cazul in care copiii ajung sa consume astfel de cartofi. 

In cazuri grave, moartea survine, de regula, dupa o perioada de slabiciune si confuzie, urmata de coma.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare