Sfaturi culinare

#cumparare midii #midii

La ce trebuie sa fii atent cand cumperi midii. Cum trebuie sa fie acestea

Midiile sunt moluste bivalve care cresc pe stanci, pe diguri sau in mod artificial in scopuri comerciale. Sunt un aliment cu o mare valoare nutritiva, deoarece sunt pline de vitamine, minerale si aminoacizi. Printre altele, ele ajuta la intarirea sistemului nostru imunitar; sunt bune pentru muschi, oase si dinti si sunt antiinflamatorii, datorita continutului ridicat de omega-3.

 

Cu toate acestea, atunci cand le cumparati, asigurati-va ca sunt bine inchise. Fara sa va ganditi prea mult, aruncati-le pe cele care sunt rupte sau pe cele care sunt deschise si nu se inchid atunci cand sunt atinse.

Pentru a le pregati, frecati-le cu o perie tare pentru a indeparta murdaria. Clatiti-le bine. Daca au mult nisip in ele, lasati-le sa se inmoaie in apa sarata timp de o ora sau doua pentru a-l elimina.

Odata deschise, acestea sunt gatite. In acest moment, se arunca cele care nu s-au deschis si cele care au carnea uscata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului