Sfaturi culinare

#ustensile bucatarie #sfaturi culinare #tava #pos #grill #ustensile cofetar #cana gradata

Iti place sa faci prajituri? 6 ustensile de cofetar care nu trebuie sa-ti lipseasca din bucatarie

Ti-ai dat seama ca iti place sa gatesti si sa petreci timp in bucatarie, insa "compania" retetelor de prajituri este cea care te incanta mai mult decat alte mancaruri sau preparate. Daca esti pasionat de prepararea deserturilor si iti place sa te joci cu ingredientele dulci, este important sa-ti dotezi bucataria cu cateva ustensile de cofetar care-ti fac munca mai usoara, dar si mai distractiva in modelarea prajiturilor!


1. Cana gradata pentru masurat ingrediente

Pentru a te asigura ca prajiturile tale ies ca in reviste, este important sa respecti ca la carte instructiunile prepararii lor. Masurarea corecta a ingredientelor este unul dintre secretele succesului acestor preparate. Cana gradata te ajuta sa masori usor ingredientele si este mai practica decat cantarul electronic de bucatarie.


2. Pos sau cornet pentru ornat

Orice prajitura este mai gustoasa daca este si aspectuoasa, nu-i asa? Si cum cele mai multe dintre ele se preteaza ornamentarii cu frisca si creme delicioase, posul sau cornetul de ornat reprezinta ustensila care te ajuta sa realizezi cele mai creative si originale decoruri pentru prajiturile tale.


3. Forme si tavi pentru copt

Cele mai multe prajituri si dulciuri se coc la cuptor, de aceea, ai nevoie sa iti dotezi bucataria cu de un set generos de tavi si forme de copt. Opteaza atat pentru tavi clasice, rotunde, patrate, dreptunghiulare, dar nu uita nici de formele de briose, tarte, biscuiti, care te ajuta sa coci figurine comestibile.


4. Spatula si pensula

Spatula si pensula sunt alte ustensile obligatorii in bucataria ta de cofetar amator, intrucat te scapa dintr-o multime de incurcaturi in prepararea deserturilor. Cu ajutorul spatulei, amesteci mai usor ingrediente, dar dezlipesti si aluaturile prinse in tava.

Pensula este esentiala pentru prajiturile si produsele de cofetarie care trebuie unse pe deasupra (placinte, cozonaci etc.).


5. Grill de patiserie cu picioare

Grillul de patiserie cu picioare este o ustensila grozava atunci cand vrei sa insiropezi, glazurezi ori sa racesti anumite prajituri sau deserturi. Grillul ajuta la eliminarea surplusului de sirop sau glazura care s-ar aduna intr-o tava sau pe un platou.


6. Facalet

Facaletul ori sucitorul este o ustensila care nu trebuie sa lipseasca din bucataria ta, daca esti pasionata de deserturi, intrucat este esential pentru intinderea aluaturilor.

Sursa foto: yuppiechef.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete