Pentru piept de pui
Bucati mai subtiri sau fileuri - aproximativ 20-25 de minute la o temperatura cuprinsa intre 180 si 200 de grade. Ca sa te asiguri ca s-a gatit complet foloseste un termometru de bucatarie, iar temperatura interna sa fie de 75 de grade Celsius.
Pentru pulpe de pui
Timpul de gatire al acestora la cuptor poate varia intre 30 si 45 de minute, la aceleasi temperaturi mentionate mai sus. Poti face acelasi test cu termometru ca in cazul pieptului de pui.
Pentru aripioare de pui
In general acestea pot fi tinute in cuptor aproximativ 30-45 de minute la o temperatura de 180-200 de grade. Durata exacta poate varia in functie de dimensiunea aripioarelor si de caracteristicile cuptorului. Verifica temperatura acestora, este necesar sa fie tot de 75 de grade Celsius pentru a te asigura ca s-au gatit complet.
Pentru un pui intreg
Timpul variaza in functie de dimensiunea puiului. Potrivit bucatarilor iscusiti se estimeaza cam 20 de minute la 100 de grame la o temperatura de 180-200°C. Pentru un pui intreg de aproximativ 1,5 - 2 kg, timpul total de gatire ar putea fi in jur de 1,5 - 2 ore sau chiar mai mult.