Sfaturi culinare

# retete mancare mexicana #condimente mexicane #chilli #mancare mexicana #condimente

Iti place mancarea mexicana? 10 condimente care nu trebuie sa-ti lipseasca din casa

Mancarea mexicana este faimoasa in intreaga lume datorita gustului incofundabil care provine de la condimentele si cateva ierburi aromatice. Buritos, tacos, guacamole sunt doar cateva dintre preparatele mexicane celebre care au depasit de mult granitele Mexicului, devenind populare in orice colt al lumii.

Condimentele mexicane pot transforma pana si cel mai simplu fel de mancare intr-un preparat delicios. Adauga aromele potrivite in orez, legume sau peste branzeturi si te vei bucura de preparate gustoase.

Te numeri printre cei care sunt indragostiti de mancarea mexicana? Iata cateva condimente care nu trebuie sa iti lipseasca din casa.

Chimion

Unul dintre cele mai des folosite condimente in mancarea Mexicana este chimionul.  Condimentul da o savoare speciala preparatelor si este si foarte sanatos, o lingurita de chimion continand 20% din cantitatea de fier zilnic recomandata.

Pudra de usturoi

Multe feluri de mancare Mexicana au gust de usturoi. In bucataria Mexicana, pudra de usturoi este nelipsita si de cele mai multe ori preferata in locul usturoiului chiar daca acesta are prospetime si un gust mai intens.

Scortisoara Mexicana

Multi cofetari si chefi considera scortisoara mexicana ca fiind adevarata scortisoara. Aceasta este originara din Sri Lanka, are o aroma deosebita si de cele mai multe ori este folosita in deserturile pe baza de ciocolata.

Oregano Mexican

Oregano Mexican este diferit de oregano pe care probabil il folosesti deja si care provine din zona mediterana. Oregano Mexican este folosit, cu precadere, in preparatele mexicane pe baza de rosii.

Pudra de ceapa

Pudra de ceapa lasa aroma specifica in preparate, fara a le ingreuna asa cum se intampla atunci cand adaugi multa ceapa in mancare. Cand faci salate, paste sau prepari traditionalii burritos mexicani, pudra de ceapa este un condiment excelent si nelipsit.

Coriandru

Proaspat sau uscat, indiferent cum il folosesti, coriandrul este nelipsit din preparatele mexicane, precum salsa sau guacamole.

Pudra de chili

Pudra de chili face ca preparatele sa fie picante doar atat cat trebuie, oferindu-le in acelasi timp un gust special. Foloseste pudra de chili in salate, legume, fasole si te vei bucura cu adevarat de savoarea Mexicana a preparatelor.

Paprika

Paprika este un alt condiment pe care mexicanii il adora si nu ezita sa il foloseasca in preparatele traditionale, de la legume, la burgeri si alte mancaruri care contin carne.

Piper negru

Piperul negru nu este un condiment specific doar gastronomiei mexicane, ci este folosit in aproape toate bucatariile, alaturi de sare.  Foloseste piper negru pentru orice preparat Mexican care te insipira si pe care vrei sa il incerci.

Cuisoare

Cuisoarele au un gust delicat, dulce si aromat si merg perfect in diferite feluri de desert. Mexicanii folosesc din plin cuisoarele pentru prepararea dulciurilor traditionale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului