Condimentele mexicane pot transforma pana si cel mai simplu fel de mancare intr-un preparat delicios. Adauga aromele potrivite in orez, legume sau peste branzeturi si te vei bucura de preparate gustoase.
Te numeri printre cei care sunt indragostiti de mancarea mexicana? Iata cateva condimente care nu trebuie sa iti lipseasca din casa.
Chimion
Unul dintre cele mai des folosite condimente in mancarea Mexicana este chimionul. Condimentul da o savoare speciala preparatelor si este si foarte sanatos, o lingurita de chimion continand 20% din cantitatea de fier zilnic recomandata.
Pudra de usturoi
Multe feluri de mancare Mexicana au gust de usturoi. In bucataria Mexicana, pudra de usturoi este nelipsita si de cele mai multe ori preferata in locul usturoiului chiar daca acesta are prospetime si un gust mai intens.
Scortisoara Mexicana
Multi cofetari si chefi considera scortisoara mexicana ca fiind adevarata scortisoara. Aceasta este originara din Sri Lanka, are o aroma deosebita si de cele mai multe ori este folosita in deserturile pe baza de ciocolata.
Oregano Mexican
Oregano Mexican este diferit de oregano pe care probabil il folosesti deja si care provine din zona mediterana. Oregano Mexican este folosit, cu precadere, in preparatele mexicane pe baza de rosii.
Pudra de ceapa
Pudra de ceapa lasa aroma specifica in preparate, fara a le ingreuna asa cum se intampla atunci cand adaugi multa ceapa in mancare. Cand faci salate, paste sau prepari traditionalii burritos mexicani, pudra de ceapa este un condiment excelent si nelipsit.
Coriandru
Proaspat sau uscat, indiferent cum il folosesti, coriandrul este nelipsit din preparatele mexicane, precum salsa sau guacamole.
Pudra de chili
Pudra de chili face ca preparatele sa fie picante doar atat cat trebuie, oferindu-le in acelasi timp un gust special. Foloseste pudra de chili in salate, legume, fasole si te vei bucura cu adevarat de savoarea Mexicana a preparatelor.
Paprika
Paprika este un alt condiment pe care mexicanii il adora si nu ezita sa il foloseasca in preparatele traditionale, de la legume, la burgeri si alte mancaruri care contin carne.
Piper negru
Piperul negru nu este un condiment specific doar gastronomiei mexicane, ci este folosit in aproape toate bucatariile, alaturi de sare. Foloseste piper negru pentru orice preparat Mexican care te insipira si pe care vrei sa il incerci.
Cuisoare
Cuisoarele au un gust delicat, dulce si aromat si merg perfect in diferite feluri de desert. Mexicanii folosesc din plin cuisoarele pentru prepararea dulciurilor traditionale.