Sfaturi culinare

#viermi cirese #cirese

Iti plac ciresele? Cum iti poti da seama daca acestea au viermi sau nu

Este sezonul cireselor. Daca ai reticente in a le consuma, din cauza posibilitatii ca unele dintre acestea sa contina viermi, este important sa stii ca exista o modalitatea prin care poti depista daca ciresele au, sau nu, viermi, inainte de a le cumpara. 

Cand cumperi cirese trebuie sa ai grija ca acestea sa fie ferme la atingere, curate, netede si fara urme de mucegai. De asemenea, zonele “putrede” pot indica prezenta viermilor.

Daca vrei sa eviti viermii, este important sa eviti ciresele care prezinta pete maronii, precum si fructele prea moi sau prea tari. Pentru a scoate viermii din cirese trebuie sa le scoti samburii si sa le pui intr-un castron cu apa rece, scrie adevarul.ro. Viermii vor iesi la suprafata.

Viermii nu fac rau organismului

Medii sustin ca viermii nu fac rau organismului daca sunt inghititi, din greseala, impreuna cu ciresele.

“Viemii din cirese n-au ce rau sa ne faca. Sunt mai naturali si mai ecologici decat multe fructe tratate chimic, dar singurul inconvenient este ca sunt scarbosi cand ii vezi. Nimeni nu se imbolnaveste fiindca a inghitit cateva cirese cu viermi, in schimb multi se pot imbolnavi mancand cirese impecabile ca aspect si chiar gust, dar pline de mizerii chimice”, spun medicii, potrivit dcnews.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului