Sfaturi culinare

#varza de bruxelles #ingrediente

Ingredientul pe care sa-l adaugi cand gatesti varza de Bruxelles. Mancarea va avea alt gust

Varza de Bruxelles, un ingredient controversat pe mesele de sarbatori, are acum un truc culinar care poate transforma acest preparat simplu intr-un deliciu apreciat chiar si de cei care nu o iubesc in mod obisnuit.

Chef Kelly Scott, cunoscuta pentru retetele sale online, a dezvaluit un mod ingenios de a pregati varza de Bruxelles, care garanteaza un gust demn de restaurante de top.

Kelly Scott, activa pe TikTok sub numele kellyscleankitchen, propune o reteta inovatoare care transforma aceste legume intr-un preparat crocant si savuros. Reteta presupune folosirea unui ingredient simplu: parmezanul. Pentru a obtine rezultatul dorit, primul pas este sa tai capetele verzelor si sa le gatesti la abur timp de 8-10 minute, pana devin fragede.

Chef-ul subliniaza ca uscarea acestora cu un prosop de hartie dupa gatire este esentiala pentru a obtine textura crocanta in cuptor. Urmeaza pasul de zdrobire a fiecarei verze, dupa care acestea sunt acoperite uniform cu ulei de masline, sare, piper, sucul unei lamai si aproximativ 1/3 de ceasca de parmezan ras.

Dupa ce au fost asezate pe o tava tapetata, verzele trebuie sa fie coapte timp de aproximativ 20 de minute, urmate de o intoarcere pe partea cealalta si o alta coacere de 15 minute. Rezultatul? Verze crocante, aurii si cu un gust sofisticat, descris de Kelly Scott ca fiind „de calitate restaurant”.

Reactiile la reteta au fost entuziaste. Utilizatorii care au incercat-o au remarcat schimbarea radicala a gustului, unii mentionand chiar ca planuiesc sa includa acest preparat in meniul zilnic. Un comentariu de pe TikTok subliniaza: „Sunt groaznica la gatit varza de Bruxelles. Abia astept sa incerc aceasta reteta!”

Daca esti curios sa transformi un ingredient banal intr-o vedeta culinara, aceasta reteta este un inceput excelent. Fie ca le prepari pentru o masa de sarbatori sau doar pentru a varia meniul zilnic, varza de Bruxelles cu parmezan promite sa surprinda si sa impresioneze.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului