Sfaturi culinare

#retete #sfaturi culinare #retete petrecere #gustari petrecere

Gustari de senzatie pentru petreceri

La petreceri orice gazda vrea sa-si rasfete musafirii si sa-i impresioneze cu gustari care arata foarte bine si au un gust grozav. Incearca noi aperitive si gustari pentru evenimentele festive pe care le organizezi la tine acasa.

Frigarui de creveti

Frigaruile de creveti sunt un preparat potrivit pentru petrecerile de vara, mai ales pentru cele care au loc in aer liber, la gratar. Crevetii prinsi pe frigaruie arata spectaculos si pot fi facuti din condimente simple, in diverse combinatii.

Apa aromata

La petreceri, pe langa sucuri si bauturi alcoolice, este bine sa pregatesti si cateva recipiente cu apa. Uneori, tot ceea ce-si doreste cineva este un pahar cu apa, iar aceasta lipseste de pe masa deoarece pare o bautura prea simpla. Aromeaza ulciorul cu apa si niciodata acest lichid simplu nu va mai fi la fel. Pune bucatele de fructe proaspete in apa plata si aseaza recipientul intr-un loc cu multa lumina naturala, sa pui in evidenta vasul apetisant. Apa aromata arata senzational si are acel ceva deosebit, care ii confera o nota eleganta.

Rulouri cu sparanghel si prosciutto

Unele dintre preparatele de succes la petreceri sunt cele mici. Acestea arata bine si se servesc usor, fara tacamuri. Pregateste un platou de rulouri cu sparanghel si prosciutto. Acestea se fac din numai 5 ingrediente simple, arata foarte bine, sunt elegante si perfecte pentru evenimente festive.

Cocktailuri pentru petreceri

Pentru o petrecere, poti alege cateva cocktailuri clasice, pe care toata lumea le cunoaste si le apreciaza. In acest mod, te asiguri ca fiecare va gasi ceva pe placul lui. Pentru o zi calduroasa de vara, fa cocktailuri Long Island Ice Tea, Cuba Libre sau Blue Lagoon.

Sosuri pentru gustari

Una dintre cele mai simple gustari pentru petreceri o reprezinta sosurile. Serveste-le cu biscuiti sarati, legume crude sau alte ingrediente. Incearca un sos cocktail pentru un eveniment festiv. Sosul este potrivit pentru fructe de mare, chipsuri etc.

Daca iti plac sticksurile si covrigeii, aceste gustari pot fi servite impreuna cu un castron cu un sos special. Incearca o reteta de gustare din branza si bere.

Mozzarella marinata

Mozzarella marinata este un preparat inedit, cu un aspect festiv, deosebit de atragator. Branza se prepara cu un amestec de plante aromatice si condimente. Serveste-o cu biscuiti sau paine prajita.

Foto: sparklesparties.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului