Multi romani nu stiu cum sa o prepare in mod corect, prin urmare salata poate deveni apoasa, desi la inceput aceasta era perfecta.
De ce salata de vinete devine apoasa
Legumele sunt pline de apa. Din acest motiv, cand sunt gatite, vinetele (dar si alte legume) isi lasa multa zeama Acelasi lucru se intampla si in cazul vinetelor coapte.
Ce trebuie sa faci pentru ca salata de vinete sa nu devina apoasa
Salata de vinete devine apoasa in momentul in care nu a fost scursa de apa. Acest lucru trebuie facut imediat dupa coacerea vinetelor sau dupa dezghetarea acestora.
Pentru a scurge vinetele, tot ce trebuie sa faci este sa pui un tocator intr-o tava incapatoare, care sa capteze zeama lasata de vinete. Sub o parte a tocatorului de va adauga o farfurie, sau un alt obiect stabil, care sa mentina tocatorul in pozitie inclinata. Se adauga vinetele pe acesta si se lasa sa se scurga.
Abia cand acestea sunt scurse bine se poate trece la prepararea salatei de vinete.
Ingrediente
- 1 kg vinete coapte, scurse bine
- 1 pahar de ulei
- 1/2 ceapa alba
- sare
Mod de preparare
Adauga vinetele in robotul de bucatarie, adauga sare si mizeaza bine pana se toaca. Adauga treptat uleiul si amesteca pana se incorporeaza bine.
Separat, da ceapa prin razatoarea mica. Amesteca ceapa su salata de vinete si lasa totul la frigier, peste noapte.
Serveste salata pe felii de paine prajita.