Sfaturi culinare

# vinete apoase #salata de vinete #vinete

Greseala uriasa pe care o faci cand prepari salata de vinete. Ce sa nu mai faci pentru a nu deveni apoasa

Salata de vinete este preferata romanilor in timpul verii. Prepararea acesteia pare simpla, insa in realitate, lucrurile nu stau chiar asa.

Multi romani nu stiu cum sa o prepare in mod corect, prin urmare salata poate deveni apoasa, desi la inceput aceasta era perfecta.  

De ce salata de vinete devine apoasa

Legumele sunt pline de apa. Din acest motiv, cand sunt gatite, vinetele (dar si alte legume) isi lasa multa zeama Acelasi lucru se intampla si in cazul vinetelor coapte. 

Ce trebuie sa faci pentru ca salata de vinete sa nu devina apoasa

Salata de vinete devine apoasa in momentul in care nu a fost scursa de apa. Acest lucru trebuie facut imediat dupa coacerea vinetelor sau dupa dezghetarea acestora.

Pentru a scurge vinetele, tot ce trebuie sa faci este sa pui un tocator intr-o tava incapatoare, care sa capteze zeama lasata de vinete. Sub o parte a tocatorului de va adauga o farfurie, sau un alt obiect stabil, care sa mentina tocatorul in pozitie inclinata. Se adauga vinetele pe acesta si se lasa sa se scurga.

Abia cand acestea sunt scurse bine se poate trece la prepararea salatei de vinete.

Ingrediente

  • 1 kg vinete coapte, scurse bine
  • 1 pahar de ulei
  • 1/2 ceapa alba
  • sare

Mod de preparare

Adauga vinetele in robotul de bucatarie, adauga sare si mizeaza bine pana se toaca. Adauga treptat uleiul si amesteca pana se incorporeaza bine.

Separat, da ceapa prin razatoarea mica. Amesteca ceapa su salata de vinete si lasa totul la frigier, peste noapte.

Serveste salata pe felii de paine prajita.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare