Sfaturi culinare

#usturoi verde #ceapa verde #sfaturi culinare

Greseala pe care sa NU o mai faci cand tai ceapa si usturoi verde. Risti sa te imbolnavesti

Perioada de primavara-vara, cand apar verdeturile in gradina, este preferata de foarte multe gospodine. Ceapa si usturoiul verde ofera o aroma deosebita multor feluri de mancare. Din pacate insa, multe gospodine fac o greseala atunci cand taie aceste verdeturi si le depoziteaza in frigider.

 

In ce conditii devin toxice ceapa si usturoiul verde

Atunci cand nu folosesti toata ceapa si tot usturoiul pe care le-ai taiat si decizi sa le depozitezi in frigider, faci o mare greseala. Pe langa faptul ca raspandesc un miros neplacut in tot frigiderul, acestea devin si toxice.

Potrivit specialistilor, ceapa si usturoiul verde „absorb” virusii si bacteriile, in momentul in care sunt „activate”, adica atunci cand sunt curatate si intra in contact cu aerul. Concluzia este ca taierea si depozitarea lor in frigider nu este deloc o idee buna. Ele se pot contamina usor cu agentii patogeni prezenti in mediul inconjurator.

Care sunt beneficiile consumului de ceapa verde

Ceapa verde are cantitati insemnate de vitamina C, B9, potasiu si calciu. De asemenea, contine si compusi cu efecte terapeutice foarte puternice:

  • alicina - chiar daca ea da cepei mirosul specific, are si un efect antibiotic si antiviral foarte puternic. Este si un protector pentru plamani si caile respiratorii.
  • cvercitina - antioxidant puternic, cu rol in combaterea tulburarilor circulatorii, a bolilor cardiovasculare si a cancerului.
  • colorofila - ajuta organismul sa se "curete" de metale grele, de radicalii liberi si de tot felul de poluanti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului