In ce conditii devin toxice ceapa si usturoiul verde
Atunci cand nu folosesti toata ceapa si tot usturoiul pe care le-ai taiat si decizi sa le depozitezi in frigider, faci o mare greseala. Pe langa faptul ca raspandesc un miros neplacut in tot frigiderul, acestea devin si toxice.
Potrivit specialistilor, ceapa si usturoiul verde „absorb” virusii si bacteriile, in momentul in care sunt „activate”, adica atunci cand sunt curatate si intra in contact cu aerul. Concluzia este ca taierea si depozitarea lor in frigider nu este deloc o idee buna. Ele se pot contamina usor cu agentii patogeni prezenti in mediul inconjurator.
Care sunt beneficiile consumului de ceapa verde
Ceapa verde are cantitati insemnate de vitamina C, B9, potasiu si calciu. De asemenea, contine si compusi cu efecte terapeutice foarte puternice:
- alicina - chiar daca ea da cepei mirosul specific, are si un efect antibiotic si antiviral foarte puternic. Este si un protector pentru plamani si caile respiratorii.
- cvercitina - antioxidant puternic, cu rol in combaterea tulburarilor circulatorii, a bolilor cardiovasculare si a cancerului.
- colorofila - ajuta organismul sa se "curete" de metale grele, de radicalii liberi si de tot felul de poluanti.