Multi romani pastreaza painea la frigider pentru a o mentine mai mult timp proaspata si pentru a o feri de mucegai. Cu toate acestea, temperatura scazuta o va usca mai repede si o va face mai sfaramicioasa. Se recomanda sa fie tinuta la temperatura camerei, intr-un loc intunecos, in care sa nu fie expusa direct la razele soarelui.
Totodata, painea nu trebuie tinuta in punga, deoarece poate mucegai mult mai repede. Untul nu trebuie nici el tinut in frigider. Compus din 80% grasime, contine un procent redus de apa si tocmai de aceea nu trebuie tinut la rece.
Untul poate fi pastrat intr-un recipient special care se inchide ermetic si pus pe un raft in bucatarie. Nu acelasi lucru se poate spune despre untul nesarat acre, intr-adevar, ar trebui sa fie tinut la rece. Pepenele rosu si cel galben isi pasteaza aroma mai bine daca sunt tinuti la temperatura camerei. Dupa ce sunt taiati, insa, se recomanda sa fie pusi la rece.