Sfaturi culinare

#pastrare paine #greseala #romani #paine #sfaturi culinare #frigider

Greseala majora pe care o fac multi romani. De ce nu este bine sa tii painea in frigider

Pentru a pastra alimentele proaspete, multe dintre ele trebuie puse la frigider. Cu toate acestea, exista si numeroase produse care se pastreaza mai bine la temperatura camerei. Pe aceasta lista se regaseste painea, bananele, untul, fructele tropicale, Nutella, avocado sau pepenele.

 

Multi romani pastreaza painea la frigider pentru a o mentine mai mult timp proaspata si pentru a o feri de mucegai. Cu toate acestea, temperatura scazuta o va usca mai repede si o va face mai sfaramicioasa. Se recomanda sa fie tinuta la temperatura camerei, intr-un loc intunecos, in care sa nu fie expusa direct la razele soarelui.

Totodata, painea nu trebuie tinuta in punga, deoarece poate mucegai mult mai repede. Untul nu trebuie nici el tinut in frigider. Compus din 80% grasime, contine un procent redus de apa si tocmai de aceea nu trebuie tinut la rece.

Untul poate fi pastrat intr-un recipient special care se inchide ermetic si pus pe un raft in bucatarie. Nu acelasi lucru se poate spune despre untul nesarat acre, intr-adevar, ar trebui sa fie tinut la rece. Pepenele rosu si cel galben isi pasteaza aroma mai bine daca sunt tinuti la temperatura camerei. Dupa ce sunt taiati, insa, se recomanda sa fie pusi la rece.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete