Gatitul poate sa ingrase! Top 4 greseli pe care le comiti cand prepari mancarea

Sfaturi culinare

#ingrasare #gatit #greseli gatit #ntritionisti

Gatitul poate sa ingrase! Top 4 greseli pe care le comiti cand prepari mancarea

Nutritionistii sustin la unison ca este mai bine sa-ti gatesti singura mancarea, decat sa o comanzi de la restaurant, intrucat detii controlul absolut asupra ingredientelor, iar preparatul final este mai sanatos. Intr-adevar, este de preferat sa gatesti acasa, mai ales daca tii dieta, insa acest lucru nu te fereste de anumite greseli care iti saboteaza silueta. Descopera care sunt aceste greseli si evita-le, daca tii la felul in care arati.

1. Gusti intruna mancarea

Este foarte bine ca degusti mancarea in timp ce o prepari, intrucat doar asa poti sti daca mai trebuie sa adaugi condimente sau alte ingrediente aromate, dar afla ca obiceiul tau te poate ingrasa. De ce? Foarte simplu, pentru ca atunci cand gusti intruna mancarea nu ai un control asupra portiei, adica nu stii exact cat consumi, iar daca la final iti mai pui si o portie generoasa in farfurie, deja poti considera ca ai adunat un surplus caloric important, care va fi transformat in depozite adipoase.

2. Folosesti prea mult ulei

Uleiul, fie el de floarea soarelui, fie de masline, trebuie folosit cu moderatie atunci cand gatesti, intrucat contine foarte multe calorii. De exemplu, o lingura de ulei de masline are in jur de 120 de calorii. Nu pare un numar mare, dar cand se aduna toata cantitatea, iti dai seama ca acumulezi necesarul caloric de la o masa doar din continutul de ulei.

Asadar, foloseste o tigaie de calitate, antiaderenta, si redu cantitatea de ulei, daca vrei sa nu te ingrasi.

3. Respecti intocmai retetele

Cu exceptia prajiturilor sofisticate si pretentioase, nu este nevoie sa respecti gramajele exacte ale retetelor, ci ar trebui sa le folosesti doar orientativ. In foarte multe retete delicioase cantitatile de smantana grasa, carne, grasime sau zahar pot fi prea mari, de aceea risti sa te ingrasi fara sa-ti dai seama. Daca chiar nu poti renunta la retete, cel putin incearca sa inlocuiesti unele ingredientele cu alternative mai sanatoase.

4. Nu lasi nimic in oala

Ai terminat de mancat, dar inainte de a spala oala observi ca au mai ramas cateva linguri de sos? Iei repede o felie de paine, cureti peretii vasului si te bucuri ca mai poti savura de cateva ori minunatul preparat? Ei bine, gestul tau este un pericol pentru silueta, deoarece deja esti satula si mananci peste ceea ce iti permite stomacul. Iata cum, un gest atat de banal si de indargit te poate face sa te ingrasi fara sa iti dai seama.

Sursa foto: health.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare