Sfaturi culinare

#bucatari #ustensile de gatit #tocator electric

Gateste rapid si modern: 5 ustensile de gatit pentru bucatarii care se "respecta"

Cu putina atentie si inspiratie in alegerea ustensilelor pentru gatit, economisesti timp si efort in bucatarie. Nu trebuie sa ai talent culinar pentru a gati gustos, rapid si la moda, fara riscul accidentelor nedorite din timpul prepararii retetelor preferate! Doteaza-te cu cateva gadgeturi moderne, pentru ca gatitul sa devina o placere si o activitate relaxanta!


1. Tocator electric de legume

Sa folosesti cutitul pentru a toca legumele nu mai este demult la moda si nici nu este o varianta prea sigura, atunci cand nu esti priceput la gatit. Exista riscul sa iti toci si o parte din degete!

Tocatorul electric te scapa de astfel de accidente nedorite si reprezinta una dintre ustensilele moderne de gatit care iti fac viata mai usoara in bucatarie.


2. Tigai profesionale

Tigaile pe care le-ai avut pana acum ti-au sabotat din plin preparatele pe care le-ai gatit cu atata dragoste? Alimentele s-au ars, s-au sfaramitat ori au ramas crude, din cauza ca nu ai stiut cand sa le pui pe foc ori le-ai lasat prea mult pe aragaz. De acum inainte, nu mai trebuie sa iti faci griji. Tigaile profesionale, cu reglator de temperatura, te "anunta" singure cand sa pui alimentele la gatit si cat sa le lasi pe foc. Este obligatoriu sa iti dotezi bucataria cu cel putin o astfel de tigaie, pentru ca gatitul pe foc sa devina floare la ureche.


3. Aparat electric de ascutit cutite

Cutitele neascutite din bucatarie te scot din minti atunci cand gatesti. Pe langa faptul ca iti ingreuneaza inzecit efortul de a taia sau toca diverse ingrediente, au tendinta de a deforma alimentele si de a le oferi un aspect inestetic.

Sa ascuti cutitele pe piatra nu mai este demult la moda. Acum, se poarta aparatele electrice de ascutit cutitele. Nu trebuie decat sa treci cutitul prin ele si lama va fi mai ascutita si pregatita pentru gatit ca niciodata.


4. Aparate de gatit

Daca nu vrei sa aprinzi deloc aragazul, dar ai pofta de preparate gatite la cuptor, inabusite sau la gratar, ai solutii la indemana si o baza in aparatele electrice de gatit, cu multiple functii. Economisesti timp, efort si gatesti si sanatos!


5. Masina de facut paine

Daca nu vrei sa pierzi timpul framantand si dospind coca sau aprinzand ore in sir cuptorul, pentru a te bucura de gustul desavarsit al painii facute in casa, achizitioneaza-ti o masina electrica de facut paine. Nu trebuie decat sa pui ingredientele in ea, intrucat masina face toata treaba in locul tau!

Sursa foto: besthomeskitchen.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare