Sfaturi culinare

#gateste cu frunze de dafin #frunze de dafin #miracol #dafin #sanatate

Gateste cu frunze de dafin! Frunzele care dau aroma mancarurilor tale, miracol pentru sanatate

Frunzele de dafin sunt utilizate la gatit inca din cele mai vechi timpuri. Acestea dau o aroma inconfundabila mancarurilor si sunt ideal de folosit in special in preparatele care necesita o perioada lunga de gatire.

 

Frunzele de dafin pot fi folosite fie intregi, fie sfaramate sau chiar pisate foarte fin, pana obtii o faina. Intregi sunt ideal de folosit la prepararea conservelor si la mancarurile cu sos, in timp ce pudra din frunze de dafin poate fi folosita la asezonarea fripturilor.

Inlocuirea frunzelor de dafin

Ai ramas fara dafin? Il poti inlocui cu cimbru. Proportia este de un sfert de lingurita de cimbru pentru o frunza de dafin.

Dafinul, savoare in mancare, medicament pentru organism

Stiai ca frunzele de dafin sunt un real medicament pentru organism? Aceasta planta aromatica este bogata in vitamine si minerale, precum si fier, magneziu, mangan, calciu si sodiu, foarte importante pentru organism.

Acesta lupta impotriva racelilor, a tusei si a durerilor de cap. Dafinul este recomandat si in tratarea afectiunilor ficatului, stomacului si rinichilor.

Sursa foto: garbo.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului