Sfaturi culinare

#avocado #salate avocado #smoothie avocado

Gateste cu avocado! 5 idei de a-l strecura in mancarurile zilnice

Avocado este considerat un fruct minune pentru sanatate, fiind bogat in substante nutritive pe care cu greu le procuri din alte alimente. Pe cat este de benefic pentru organism, pe atat de rar este introdus in alimentatie, din cauza ca multi nu stiu cum se gateste si la ce retete se potriveste. Desi sosul de guacamole este cel mai cunoscut preparat cu avocado, exista si alte retete delicioase si savuroase in care poti strecura acest fruct valoros in alimentatie!

1. Dressing pentru salate cu avocado

Avocado poate fi adaugat cu succes in tot soiul de dressinguri pentru salate, alaturi de alte ingrediente si arome. Este o varianta in care il poti integra subtil in alimentatia zilnica, in cazul in care nu esti un mare fan al fructului. Celelalte condimente si arome din dressinguri vor atenua din gust si aroma, dar nu vor distruge substantele nutritive benefice pentru organism.


2. Salate de legume si fructe cu avocado

Avocado poate fi adaugat in orice salata, indiferent ca este de legume sau fructe. Completeaza perfect gustul si aroma acestor alimente, datorita aromelor tropicale si exotice pe care le are acest fruct.

3. Shaorma si kebab cu avocado

Esti un fan al preparatelor orientale? Inseamna ca shaorma sau kebabul iti fac cu ochiul de fiecare data cand treci pe langa un astfel de restaurant.

Daca vrei sa te bucuri de un gust delicios al shaormei, dar sa beneficiezi si de nutrienti esentiali pentru sanatate, cumpara-ti lipii si ingrediente si prepara aceasta delicatesa acasa. Ai ocazia de a adauga mult mai multe legume in lipie decat o fac cei care vand astfel de produse si de a strecura si avocado pe acolo, indiferent ca il pui bucati sau ca il adaugi intr-un dressing cu care sa garnisesti preparatul.


4. Smoothie sau shake cu avocado

Avocado poate fi strecurat cu succes si in smoothie-uri de fructe sau shake-uri de legume. Ofera preparatului o textura cremoasa si un gust delicios si savuros. Este o metoda simpla, naturala si la indemana prin care poti oferi organismului beneficiile nutritionale ale acestui fruct.

5. Salsa cu avocado

Salsa este unul dintre cele mai cunoscute sosuri sau dressinguri pentru fripturi si este preparata adesea din rosii, ceapa si verdeturi. Salsa este insa o reteta destul de versatila, "deschisa" multiplelor ingrediente si arome, iar avocado se integreaza perfect in acest preparat.


Sursa foto: massageinflorida.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului