Sfaturi culinare

#fructe de toamna #prune #retete #fructe #pere #consum fructe

Fructele de toamna in meniul tau zilnic

Din septembrie in noiembrie, fructele moi si zemoase ale verii sunt inlocuite cu cele ferme. Schimba meniul zilnic folosind fructele de toamna in aperitivele, felurile principale sau deserturile tale.

Iata cateva dintre cele mai populare fructe de toamna si retete specifice acestui sezon, de la aperitive la salate, gustari, feluri principale si deserturi:

Merele

Cauta in piete si la distribuitori mere de gradina, netratate chimic. Acestea pot avea un aspect imperfect, dar sunt sanatoase si ideale pentru a pregati placinte cu mere. Foloseste merele in salate, placinte, piureuri, tarte, prajituri sau usuca-le si serveste-le ca gustari. Iata cateva retete cu mere ideale pentru toamna:

Desert de toamna cu mere prajite

Strudel cu mere

Foetaj cu mere.

Prune

Prunele sunt fructe potrivite pentru umpluturi, in placinte, briose, tarte etc. Pe langa acestea, prunele sunt ingrediente esentiale pentru conservele de toamna. Iata cateva retete cu prune potrivite pentru acest sezon:

Galeta cu prune si afine

Dulceata de prune.

Struguri

Toamna este cel mai bun moment din an sa mananci struguri. Alege ciorchini cu struguri fermi, fara pete maronii. Spala in mai multe ape strugurii pentru a indeparta toate impuritatile. Dimineata poti servi un mic dejun pe baza de cereale si struguri. Pune-i in pachetelul de serviciu pentru o portie de vitamine sau foloseste-i la conservele de toamna. Iata cateva retete cu struguri:

Gem de struguri rosii

Compot de struguri

Salata de pui cu struguri.

Pere

Perele sunt unele dintre cele mai gustoase fructe de toamna, dar si unele dintre cele mai sensibile. Cumpara-le ferme si lasa-le sa se coaca acasa. Depoziteaza-le separat de alte alimente sa nu se strice. Perele trebuie consumate rapid, in termen de aproximativ 3 zile. Foloseste-le in tarte, salate de fructe, compoturi etc. Iata cateva retete cu pere:

Tarta cu branza, pere si mure

Briose cu pere zi zahar brun

Desert crocant cu pere si alune

Compot cu pere.

Foto: allposters.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete