Sfaturi culinare

#faina din nuca de cocos #faina de cocos #faina #sfaturi culinare

Faina de cocos, o alternativa sanatoasa! Cum sa o folosesti la gatit

Faina din nuca de cocos este o alternativa sanatoasa la clasica faina din grau. Aceasta este bogata in fibre alimentare si proteine, nu contine gluten si are un indice glicemic scazut. Faina din nuca de cocos este ideala pentru persoanele care sunt la dieta, au intoleranta la gluten sau sufera de diabet.

Ce este faina din nuca de cocos

Faina din nuca de cocos este obtinuta din pulpa proaspata a nucii de cocos. Aceasta este data prin razatoare, apoi deshidratata si degresata. In final rezulta o pudra fina, asemanatoare cu faina clasica. O faina de cocos pura si organica nu are o aroma predominanta de cocos si cu greu poate fi recunoscuta, chiar si de catre cunoscatori.

Cum folosesti faina de cocos la gatit

Faina de nuca de cocos poate fi folosita pentru prepararea deserturilor sanatoase, dietetice dar si al blaturilor pentru pizza, dietetica sau pentru diverse placinte. Ba mai mult, poti prepara acasa, paine din faina de nuca de cocos.

Poate fi o adevarata provocare, la inceput, sa introduci acest aliment in retetele tale. Spre deosebire de faina normala, faina de cocos absoarbe mult mai mult lichid. Trebuie sa tii cont ca pentru a inlocui o cana de faina traditionala, ai nevoie de doar 1/4, cel mult 1/3 cana de faina de nuca de cocos.

Deoarece nu are gluten, faina de cocos nu este lipicioasa. De aceea, in aluaturile ce necesita legare trebuie folosita o sursa de proteina suplimantara care sa aiba proprietatile de legare furnizate de regula de gluten. Poti folosi oua, pudra de canepa sau seminte de in.

Faina din nuca de cocos este ideala pentru supe, smoothie sau sosurilor. Deoarece este un bun agent de absorbtie, faina de cocos poate fi folosita cu succes pentru ingrosarea supelor, a smoothie-urilor sau chiar a sosurilor ori tocanitelor.

Daca nu iti place aroma de nuca de cocos si vrei sa o maschezi, poti folosi diverse condimente. De exemplu, in retetele sarate adauga pudra de usturoi sau de canepa. In schimb, in retetele dulci poti adauga cacao sau scortisoara.

Sursa foto: komatifoods.co.za

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului