Sfaturi culinare

# retete tonka # pastai tonka #tonka

Dulceata care te poate ucide. Stiai asta despre pastaile de tonka?

Pastaile de tonka sunt apreciate de bucatari pentru aroma deosebita care combina gustul de scortisoara, migdale, vanilie si cuisoare. Totusi, putini stiu cat sunt de periculoase aceste condimente speciale. 

„Atât timp cât nu sunt folosite în cantități mari, pentru că pot provoca decesul, boabele de tonka sunt cu adevărat delicioase,” precizează Thomas Raquel, chef la un restaurant din New York, citat de BBC. Foarte populare în industria alimentară în țări precum Franța și Germania datorită aromei puternice, boabele de tonka sunt interzise în Statele Unite din cauza conținutului de cumarină care, în cantități mari, poate fi extrem de toxică. Boabele de tonka pot conține, în medie, 1% până la 3%, cumarină.

Comerțul de boabe tonka este ilegal în SUA încă din anul 1954 din cauza conținutului de cumarină care le oferă savoarea deosebită. Această substanță toxică se mai găsește natural în sute de plante precum iarbă, lavandă sau cireșe, scrie realitatea.net. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului