Sfaturi culinare

#depozitare must #pastrare must #must #struguri

Doua trucuri simple care te vor ajuta sa pastrezi mustul timp de cateva luni

Iti place mustul si ai vrea sa te bucuri de savoarea acestuia mult timp, fara sa inceapa sa fermenteze si sa se transforme in vin? Este posibil, daca apelei la doua trucuri foarte simple. Astfel, te vei putea bucura de savoarea acestuia mult timp de acum in colo.

 

Pune-l in sticle de plastic si congeleaza-l

Cea mai simpla metoda de a pastra musutul timp de cateva luni fara sa fermenteze este sa-l congelezi. Pune mustul in sticle din plastic, pe care sa nu le umplii la refuz si adauga-l in congelator. Cand vei dori sa-l consumi, scoate-l si lasa-l sa se dezghete lent, la temperatura camerei.  

Fierbe-l si depoziteaza-l in sticle bine sigilate

O alta metoda de a pastra mustul mult timp, dar care ii schimba putingustul, este prin fierbere. Toarna lichidul fierbinte in sticle de sticla care pot fi inchise ermetic. Inveleste sticlele in mai multe straturi de paturi si lasa-le sa se raceasca lent, pana ajung la temperatura camerei.

Sursa foto:  sun-world.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete