Sfaturi culinare

#secrete culinare #cutite de bucatarie #sushi #preparare sushi

Din secretele bucatariei japoneze: Trucuri pentru prepararea unui sushi ca la carte

Bucataria japoneza este considerata un izvor de sanatate, datorita preparatelor simple, proaspete si foarte hranitoare pe care le are in meniu. Si, cand ne gandim la cultura gastronomica japoneza, primul preparat care ne vine in minte este aromatul si gustosul Sushi, o specialitate traditionala extrem de hranitoare si sanatoasa. Afla secretele din spatele prepararii unui sushi autentic japonez!


Sushi - un preparat simplu, dar sofisticat

Daca gastronomia orientala sau chinezeasca se remarca prin multitudinea de condimente si arome deosebite, bucataria japoneza face abstractie de mirodenii si, prin preparatele sale, scoate in evidenta gustul si aroma ingredientelor folosite, fara adaos de gusturi. Este si cazul sushi-ului, un preparat al carui gust echilibrat si aromat este dat de trei ingrediente principale:

  • orez;
  • peste;
  • foi din alge marine.


Ai grija la tipul de peste folosit!

Nu poti folosi orice tip de peste in prepararea sushi-ului. Inainte de orice, hotaraste-te daca prepari sushi cu peste crud sau cu fructe de mare.

Daca ai de gand sa-l prepari cu peste crud, foloseste intotdeauna variante oceanice. Opteaza pentru ton sau somon, cele mai la indemana si gustoase variante.

Daca prepari sushi-ul cu fructe de mare, opteaza pentru caracatita, sepie, scoici sau creveti.


Prepara sushi doar cu orez japonez, cu bob scurt!

Desi multi incearca sa adapteze reteta originala de sushi, folosind orice tip de orez au in casa, este o mare greseala, spun expertii culinari japonezi. Singurul tip de orez care ofera autenticitate preparatului este cel japonez, cu bob scurt, care, in urma fierberii, se modeleaza usor. In plus, boabele orezului japonez nu se lipesc intre ele si nici nu se sfarama, in timpul modelarii.


Foloseste nori pentru rulare!

Foile de alge marine speciale pentru sushi se numesc nori, in limba japoneza. Daca vrei sa-ti usurezi munca, in timpul rularii acestor foi, este important sa cumperi foi de calitate, specific japoneze.

In cazul in care nu iti place gustul foilor, poti face sushi si fara acestea, formand rulouri de orez simple, umplute cu peste sau fructe de mare.


Foloseste condimente putine, dar de efect!

Singurul condiment care poate fi adaugat in compozitia sushiului, pe langa sare, este wasabi sau hreanul uscat si otetul de orez. Soia, desi consumata in asociatie cu pestele crud si sushi, nu se adauga in reteta, ci se consuma separat, ca dressing pentru acest preparat.

Sursa foto: commons.wikimedia.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete