Sfaturi culinare

#oua fierte #bicarbonat de sodiu

De ce trebuie sa pui bicarbonatul de sodiu cand prepari oua fierte

Ouale sunt un aliment preferat de foarte multi romani la micul dejun si nu numai. Sunt consumate atat prajite, cat si fierte ori in diverse prepararate. Daca vrei insa sa prepari cele mai bune oua fierte si sa le si decojesti usor, este recomandat sa stii un truc super simplu.

Astfel, atunci cand pui ouale la fiert este bine sa pui in apa si o jumatate de lingura de bicarbonat de sodiu. Dupa ce vor fierbe vei putea desface cu super mare usurinta coaja, astfel incat sa nu se rupa si albusul.

In cartea "On Food and Cooking" se spune ca bicarbonatul de sodiu alcalinizeaza apa si creste pH-ul oualor. Cand ouale sunt gata, coaja se va separa usor de ou, economisind timp.

Pentru rezultate optime, expertii de la site-ul de gatit All Recipes recomanda racirea oualor prin adaugarea de gheata in apa fierbinte inainte de a le scoate din coaja.

Urmand aceste sfaturi simple, cojile vor fi mult mai usor de decojit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului