Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #alimente #alimente frigider #pastrare alimente frigider

De ce sa nu pastrezi mult timp mancarea in afara frigiderului

Mancarea uitata pe blatul din bucatarie se poate altera rapid, chiar si atunci cand nimic nu este observabil cu ochiul liber. Alimentele contaminate pot contine E. coli, salmonella sau alti microbi. In zilele caniculare de vara, este cu atat mai important sa fii atenta cat timp lasi un aliment in afara frigiderului. De multe ori, nasul, vazul sau limba nu te ajuta sa-ti dai seama ca un anumit preparat s-a stricat deja si trebuie neaparat aruncat.

Incalzirea si racirea mancarii

Cand faci ceva de mancare, in mod normal trebuie sa astepti pana cand preparatul se raceste pentru a-l putea pune in frigider. Nu lasa, insa, ciorba prea mult pe aragaz, deoarece timpul indelungat in care sta la temperatura camerei poate sa afecteze negativ preparatul. Raceste mancarurile rapid si pune-le in frigider. Invers, atunci cand scoti din frigider ceva sa incalzesti, pune mancarea pe foc imediat.

Aparitia mucegaiului pe mancare

Cand branza, un fruct sau un alt aliment dezvolta mucegai, cel mai sigur este sa arunci acel aliment. Nu indeparta doar portiunea pe care se observa mucegaiul. Microorganismele nu pot fi detectate cu ochiul liber si, prin urmare, nu ai cum sa stii sigur daca acel aliment mai poate fi consumat sau nu. In plus, gustul si mirosul te pot ajuta sa-ti dai seama cand s-a stricat ceva, dar nu te pot ajuta sa-ti dai seama daca un preparat mai este bun de mancat sau nu.

Legumele

Legumele pot fi pastrate la temperatura camerei atata timp cat sunt crude. Daca ai facut o mancare de cartofi, insa, tine-o in frigider si scoate sa incalzesti numai atat cat ai nevoie.

Laptele

Laptele este consumat, in principal, dimineata, iar in graba sa termini micul dejun si sa pleci, poti sa uiti sticla pe masa. Atata timp cat laptele sigilat este pastrat in frigidere, in magazin, si acasa ar trebui sa-l tii tot la rece. In plus, odata ce desfaci sticla, aerul favorizeaza aparitia unor germeni. Scoate din frigider numai atata lapte cat ai nevoie si tine cont mereu de termenul de garantie.

Foto: ninemsn.com.au
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului