Sfaturi culinare

# vinete congelate #vinete coapte

De ce sa nu consumi vinete coapte congelate. Nimeni nu ti-a spus adevarul pana acum

Obisnuiesti ca cumperi vinete copate congelate sau, pur si simplu, le coci vara si le congelezi pentru iarna? Nutritionistii trag un semnal de alarma privind consumul de vinete congelate!  

Vinetele congelate sunt sanatoase?

Nutritionistii atrag atentia ca vinetele congelate nu trebuie tinute in congelator mai mult de 5 luni, deoarece isi pierd toate proprietatile benefice pentru sanatate. Consumate in acest interval, vintele sunt mai sanatoase, insa, cu toate acestea, in timpul congelarii vinetele isi pierd aproximativ 25% din substantele minerale.

Beneficiile vinetelor congelate

Vinetele congelate au si beneficii. Acestea sunt ideale in curele de slabire. 100g de vinete coapte, congelate, au doar 25 de calorii. Daca nu sunt consumate cu ulei, sau maioneza, acestea ajuta la slabit, potolesc senzatia de foame si te vei putea bucura de o masa copioasa.

In plus, este important de mentionat ca vinetele copate contin minerale, vitamine, fibre si proteine care le fac benefice pentru sanatate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete