Sfaturi culinare

#coaja parmezan #Joseph Hadad #parmezan

De ce nu ar trebui sa mai arunci coaja de la parmezan. Chef Joseph Hadad te invata ce poti face cu ea

De cele mai multe ori, coaja de la parmezan ajunge la gunoi. Chef Joseph Hadad spune insa ca ar trebui sa renuntam la acest obicei si sa pastram coaja de la parmezan la congelator, deoarece poate da o aroma deosebita altor preparate.

 

„Fiecare dintre noi are ingrediente preferate pe care le folosim mereu. Poate ca sunt unele legume, poate ca sunt anumite condimente si tot asa. Dar ramanand in zona de confort, uneori poate deveni plictisitor, asa ca m-am gandit sa va aduc in fata cateva ingrediente care sunt foarte ofertante si pe care poate ca nu le folositi prea des. Coaja de la parmezan este una dintre ele. Probabil ca cel mai adesea, dupa ce ati terminat de ras bucata de parmezan, va ramane acea coaja, ce ajunge la gunoi. Insa ea este foarte valoroasa din punct de vedere al aromatizarii mancarurilor. Pastrati-o intr-o punga de plastic in congelator, iar atunci cand gatiti o tocana, o supa sau un sos, puneti o bucata in cratita. Ii va da mancarii o aroma buna”, a scris Joseph Hadad pe blogul sau.

„In bucataria in care am crescut eu, pasta tahini era foarte prezenta, dar poate ca voi o asociati doar cu un falafel si cam atat. Insa pasta de susan este foarte ofertanta, pentru dressingul de salata, pentru a imbogati gustul mancarurilor gatite, dar si pentru diverse deserturi. Si fileurile de ansoa ii pot speria pe multi care nu stiu ce sa faca cu ele in afara de a le pune pe paine sau intr-o salata. Insa micii pestisori sarati sunt deliciosi in multe alte combinatii. In salata Caesar clasica, acestia sunt sfaramati si amestecati in sos, iar aceasta tehnica poate fi folosita pentru multe alte sosuri”, a explicat Joseph Hadad.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului