Metoda 1: Pune catelul de usturoi pe masa si apasa de el cu partea neteda a unui cutit. O sa vezi ca dupa aceasta presiune coaja de usturoi se va indeparta mult mai repede. De asemenea, usturoiul zdrobit in acest mod va da aroma uleiului din tigaie.
Metoda 2: Curata usturoiul in apa. Inainte de a te apuca de curatat inmoaie usturoiul in apa pentru 30 de minute. Coaja de usturoi va absorbi din apa si se va curata mult mai repede ulterior. In schimb, daca nu ai foarte mult timp la dispozitie, toarna apa fierbinte peste usturoi si lasa asa pentru un minut. O sa vezi cat de usor se va desprinde coaja.
Metoda 3: Ia o cratita cu capac si pune in ea cateii cu usturoi. Acopera cratita cu capacul si agit-o puternic. O sa vezi apoi cum coaja se indeparteaza foarte usor si nu-ti ramane decat sa alegi usturoiul.
Metoda 4: Pune cateii intr-un borcan si inchide-l cu capacul. Procedeaza la fel ca si in cazul cratitei. Agita-l bine si apoi doar alege usturoiul.
Metoda 5: Pune usturoiul intr-un bol in cuptorul cu microunde pentru 20 de secunde. Este important ca puterea cuptorului sa fie la maximum. Scoate apoi bolul si indeparteaza usor coaja.
Ce sa faci cu cojile de usturoi? Nu le arunca!
Coaja de la usturoi nu trebuie aruncata. Aceasta are multe beneficii utile. Cojile de usturoi pot fi adaugate in bulion sau in supa. Aceasta va oferi lichidului o aroma aparte, dupa care poate fi adunata cu o strecuratoare.
De asemenea, brutarii nu arunca cojile de usturoi. Le pun in cuptor, apoi le macina si le adauga in aluat.
Mai poate fi facut infuzie cu cojile de la usturoi. Cojile se pun la inmuiat timp de 5 zile in apa calda. Se strecoara decoctul si pulverizeaza plantele de interior. Acest decoct va proteja plantele de afide si acarieni.