Exista, de asemenea, cazul in care uleiul este extrem de fierbinte, Acest lucru face ca alimentele sa se prajeasca incorect foarte repede. Rezultatul? Maronii la exterior, dar cu gust mediu in interior.
Este adevarat ca prajirea consta in scufundarea unui aliment in ulei incins, astfel incat acesta sa se gateasca rapid. In mod ideal, prajirea trebuie sa fie uscata, crocanta si aurie. Pentru a realiza acest lucru, uleiul trebuie sa fie la temperatura potrivita, adica intre 180°C si 200°C. In plus, portiile de mancare trebuie sa fie mici, iar produsele prajite trebuie sa fie servite fierbinti si bine scurse.
Daca sunteti unul dintre cei carora le este greu sa stie daca uleiul este gata sa se prajeasca, aceste sfaturi va vor ajuta. Primul lucru de care trebuie sa va asigurati este ca uleiul sa fie la foc mediu-jos. Un indiciu al gradului de coacere este formarea bulelor.
Pentru a verifica acest lucru, puteti lua un bob de popcorn. Acesta va sari aproape automat si va pluti in ulei. Efectul opus va fi acela ca se va scufunda pe fundul cratitei, al oalei sau al tigaii si va dura mult timp pana se va sparge.