Sfaturi culinare

#friptura #sfaturi culinare #friptura porc #friptura crocanta #friptura pui

Cum sa-ti iasa friptura crocanta

Atunci cand deschizi cuptorul si observi ca friptura care ai fi vrut sa iasa crocanta este mai degraba fiarta si suculenta, te simti exact ca in momentul in care ti se lasa cozonacii in cuptor sau maioneza se taie, nu-i asa? Exista insa cateva trucuri simple si sigure care te ajuta sa transformi carnea de pui sau porc intr-o friptura crocanta la exterior si frageda la interior!


Unge carnea cu amestecuri speciale de mirodenii si condimente!

Exista cateva amestecuri de ingrediente, mirodenii sau condimente care contribuie la formarea unei cruste crocante a fripturii.

Unul dintre acestea este cel preparat din suc de lamaie, sare si piper. Acest dressing este ideal pentru fripturile de pui care vrei sa iasa crocante la suprafata si fragede la interior.

Un alt secret care te ajuta sa transformi carnea de porc intr-o friptura crocanta si rumena este berea. Stropeste carnea cu putina bere si apoi cu apa sarata, inainte de a o baga la cuptor, si incearca sa o gatesti la o temperatura mare inca de la inceput.

Daca bucata de carne pe care urmeaza sa o prepari este frageda si se poate gati la temperaturi crescute, atunci bag-o la cuptor (dupa ce o asezonezi cu sare si ulei de masline) la foc iute, astfel incat sa prinda rapid o crusta aurie.


Evita sa acoperi tava in care prepari friptura!

Una dintre greselile pe care le fac multe gospodine care vor sa gateasca friptura crocanta este ca o acopera cu capac sau cu folie de aluminiu in timpul gatirii.

Lipsa patrunderii aerului in tava favorizeaza un gatit lent si mai degraba fragezesc carnea decat o rumenesc. Lasa tava neacoperita in cuptor pentru a permite formarea crustei.


Creste temperatura in cuptor inainte de final!

Un alt secret al fripturii crocante consta in temperatura la care este gatita si la cat de iute este focul in momentul prepararii.

Exista tipuri de carne, de exemplu carnea de pasare, care se prepara la foc mare inca de la inceput. Insa exista carnuri precum: miel, vaca, chiar si porc, care trebuie gatite initial la foc mic, pentru a se patrunde si a nu ramane cruda la interior, si abia la final la foc iute, pentru a prinde crusta aurie si crocanta.

Sursa foto: thehungrymouse.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare